Derde etappe CRO Race ingekort vanwege zware windstoten
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
donderdag 3 oktober 2024 om 12:34

Derde etappe CRO Race ingekort vanwege zware windstoten

De derde etappe van de CRO Race is vlak voor de start ingekort. De rit zou eigenlijk vertrekken vanuit Otocac, maar door de hevige wind heeft de organisatie van de Kroatische rittenkoers besloten om de start te verplaatsen en flink te snoeien in het aantal te verrijden kilometers.

De derde etappe was oorspronkelijk 154 kilometer lang, met start in Ototac en finish in Opatija. Door hevige windstoten in de eerste koersuren kan de organisatie de veiligheid van de renners niet garanderen en dus is besloten om de rit in te korten.

De renners hoeven nu nog maar 89,5 kilometer af te leggen. De deelnemers vertrekken nu vanuit Novi Vinodolski, om vervolgens via geaccidenteerde wegen Opatija te bereiken. Finishen doen de renners niet meteen, want na een eerste doorkomst aan de finish volgt nog een lokale ronde van goed tien kilometer, met de muur van Opatija (500 meter aan 11%) als mogelijke scherprechter.

Tijdsverschillen
De renners met klassementsambities hoeven zich na de eerste passage door Opatija geen zorgen meer te maken over (eventueel) tijdsverlies, aangezien de tijden- en dus eventuele tijdsverschillen al bij de eerste doorkomst worden opgenomen. In de laatste tien kilometer zal er nog worden gestreden, maar dan ‘alleen’ voor de ritoverwinning.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.