Derek Gee bezorgt Israel-Premier Tech eerste top-tienplek in de Tour: “Was zó nerveus”
foto: Cor Vos
maandag 22 juli 2024 om 12:12

Derek Gee bezorgt Israel-Premier Tech eerste top-tienplek in de Tour: “Was zó nerveus”

Derek Gee sloot de Ronde van Frankrijk zondag af als nummer negen van het eindklassement. Daarmee schreef de Canadees geschiedenis voor Israel-Premier Tech, want nog nooit eerder eindigde het ProTeam in de top-tien van de Tour. “Het is overweldigend”, zegt Gee zelf op de ploegsite.

“Ik was zó nerveus de laatste dagen”, vervolgt de 26-jarige renner. “Ik stond op een goede positie en probeerde het niet te verpesten. Daarom is de opluchting om top-tien te rijden gigantisch. Het is een behoorlijk speciaal gevoel.”

Op de slotdag reed Gee nog een dijk van een tijdrit. Hij werd zesde in de chronoproef en consolideerde daarmee zijn negende plaats. “Ik had geen idee hoe mijn benen zouden zijn. Zo was het de voorbije dagen ook: het was een vraagteken hoe mijn benen het zouden doen zo diep in de koers. Ik deed een goede klim en toen ik in de afdaling de tijdsverschillen hoorde, wist ik dat ik het niet meer moest verpesten door te vallen. Daarom deed ik een beetje voorzichtig in de afdaling.”

Sylvan Adams: “Beste Tour ooit”
Sylvan Adams, de eigenaar van Israel-Premier Tech, is ook blij met het optreden van zijn ploeg in de Tour. “Ik ben trots op de prestaties van het team”, zegt hij. “De jongens reden voor elkaar op kop van het peloton. We hadden dertien top-tienklasseringen, wat betekent dat we in meer dan de helft van de ritten meestreden. Met vier podiumplaatsen en een top-tien voor Derek Gee in het klassement, zou ik zeggen dat dit onze beste Tour ooit was, ondanks dat we geen rit wisten te winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.