Devolder: “Beter gekoerst in de tijd van Maertens”
zondag 17 april 2011 om 09:31

Devolder: “Beter gekoerst in de tijd van Maertens”

Stijn Devolder beleeft nog niet het voorjaar waar hij van te voren van gedroomd had. De renner van Vacansoleil stelde teleur in zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix. Hoe leeft hij nu naar de klimklassiekers toe?

“Dat zijn toch niet dezelfde koersen. Al ligt een klimmerskoers als Luik-Bastenaken-Luik mij intrinsiek zelfs beter dan de Ronde of Parijs-Roubaix,” aldus de Belg tegen Het Nieuwsblad, “Ik heb het al vaak gehoord: ‘Zou je je niet een keer focussen op Luik?’ Want je komt daar geen tien renners tegen die ook de Ronde én Parijs-Roubaix hebben gereden, ik ben daar dus sowieso 10 à 15 procent minder.”

“‘Ik had misschien beter gekoerst in de periode van Freddy Maertens,” vervolgt Devolder zijn verhaal, “Veertig jaar geleden reed iedereen van januari tot oktober dezelfde koersen. Nu moet je keuzes maken.”

Een paar jaar geleden kreeg ook het stempel dat hij goed zou moeten kunnen zijn in de Tour de France, maar hier faalde hij. “Alles is toen in het honderd gelopen. Op de duur kreeg ik een degout van die Tour. Het volgende jaar was de drive weg. En vorig jaar zei ik: ‘Pfft, ik ga niet.’ Dit jaar rij ik ‘m weer, maar ik laat mij in elk geval niet meer zo opjagen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.