Devolder en Roelandts waarschijnlijk niet in De Hel
donderdag 10 april 2014 om 18:45

Devolder en Roelandts waarschijnlijk niet in De Hel

Stijn Devolder

foto: Sirotti

Belgisch kampioen Stijn Devolder (foto) en diens landgenoot Jürgen Roelandts staan hoogstwaarschijnlijk niet aan de start in Compiègne voor Parijs-Roubaix komende zondag. Het duo was in twee aparte gevallen betrokken bij een valpartij in de Ronde van Vlaanderen. Devolder ging donderdag de kasseien in Noord-Frankrijk nog wel verkennen met zijn ploeg, maar Roelandts slaagde niet in die opzet.

“Stijn verkende vandaag samen met de ploeg een deel van het parcours van Parijs-Roubaix. Maar al snel werd duidelijk dat hij nog zeer veel hinder ondervond van zijn twee valpartijen in de afgelopen Ronde van Vlaanderen. Hij heeft afgezien en moest steeds de pijn verbijten”, legt een woordvoerder van Trek Factory Racing uit aan Het Laatste Nieuws. Mocht Devolder niet van start gaan in de hellenklassieker, dan zal Boy van Poppel zijn plaats innemen. Yaroslav Popovych, die hard ten val kwam op de Paddestraat, is wel genoeg hersteld om mee te doen.

Roelandts

Jurgen Roelandts

”Het is niet gelukt om Jürgen Roelandts mee te laten trainen”, treurt Lotto-Belisol-ploegleider Herman Frison na afloop van de verkenning tegenover Sporza. ”De kans is erg klein dat hij zondag aan de start staat. Straks hakken we de knoop door, in samenspraak met de dokter.” Roelandts’ beste resultaat in de Hel van het Noorden is een veertiende plek in 2011. Devolder haalde in 2008 zijn beste resultaat: zevende.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.