Devolder en Van den Broeck: ”We hebben niets gemerkt”
vrijdag 12 oktober 2012 om 12:55

Devolder en Van den Broeck: ”We hebben niets gemerkt”

Van den Broeck

foto: Sirotti

Stijn Devolder en Jurgen van den Broeck hebben tegenover Sporza aangegeven niets te te weten van eventuele dopingpraktijken binnen de ploeg van Lance Armstrong. beide renners reden allebei enkele jaren bij Discovery Channel samen met Lance Armstrong, maar zeggen niets opmerkelijks te hebben gezien.

”Ik ben geschokt, want ik heb nooit iets gemerkt binnen de ploeg”. Devolder reed in de jaren 2004 tot 2007 voor de ploeg van Lance Armstrong en Johan Bruyneel. ”Ik kan het bijna niet geloven dat dit waar is. Binnen de ploeg werd er altijd gehamerd om de regels te volgen. Schoon fietsen was een belangrijk doel voor de team in mijn tijd. Ik was weliswaar geen onderdeel van de Tour selectie in die tijd, maar ik kan me geen enkele positieve test herinneren,” aldus Devolder.

Ook Van den Broeck, die net als Devolder enkele jaren reed voor Discovery Channel (2004 tot 2006), zegt niets verdachts te hebben gezien tijdens die periode. ”Ik heb nooit iets verdachts gezien. Ik heb nooit iets gehoord of gezien. Ik was slechts 21 jaar toen ik bij Discovery kwam. Ik reed een totaal ander programma dan de grote jongens. Ik heb in totaal maar drie keer met Armstrong gereden in competitieverband”.

Ondanks dat Armstrong zeer negatief in het nieuws is gekomen door het USADA-rapport, blijft Van den Broeck respect houden voor zijn oud-ploegmaat. ”Ik heb nog steeds veel respect voor de manier hoe hij zich voorbereidde op een wedstrijd. Hij blijft een rolmodel wat betreft training en voorbereiding op grote wedstrijden. Ik vind het ook oneerlijk hoe Armstrong wordt behandeld in vergelijking met zijn ploeggenoten. Zij betuigen spijt, maar hebben tijdens hun carriere wel veel geld verdiend. Dat vind ik wat oneerlijk. Het is onzin om te zeggen dat je in die tijd niet zonder doping kon. Er zijn renners die ervoor hebben gekozen en die moeten nu de gevolgen accepteren,” is Van den Broeck duidelijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.