Devolder: “Ik ga niet naar de Tour de France”
zondag 19 juni 2011 om 15:52

Devolder: “Ik ga niet naar de Tour de France”

foto: Il Piccolo Airone

Stijn Devolder is niet van plan komende maand af te reizen naar Frankrijk voor de Tour de France. De Belgisch kampioen, die uitkomt voor Vacansoleil-DCM, gaf eerder al aan een start in de Franse rittenkoers niet te zien zitten, en geeft nu tegenover Het Nieuwsblad aan dat zijn besluit definitief is: “Voor mij staat het vast: ik ga niet naar de Tour.”

“Mijn hoofd staat eindelijk weer op koersen, maar deze Ronde van Zwitserland leerde mij dat ik nog niet klaar ben voor een rittenkoers als de Tour. Ik ga in juli twee hoogtestages doen in de Sierra Nevada en herneem dan op het einde van de maand in de Ronde van het Waalse Gewest. In de Vuelta moet ik er helemaal staan”, aldus Devolder tegen Het Nieuwsblad.

Zijn Nederlandse werkgever hoopte nochtans dat Devolder zich zou bedenken, maar dat lijkt niet te gebeuren: “‘Ik moet het er woensdagavond nog eens over hebben met de ploegleiding, maar voor mij staat het vast: ik ga niet naar de Tour.” Ploegleider Hilaire van der Schueren, die Devolder graag had zien starten, beaamt dat het er waarschijnlijk niet in zit: “Het wordt heel moelijk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.