Devolder: “Ik ga voor klassement en rit in Tour”
donderdag 23 december 2010 om 09:08

Devolder: “Ik ga voor klassement en rit in Tour”

Stijn Devolder maakt van de Tour de France een serieus doel voor komend seizoen. De Vacansoleilrenner gaf twee jaar geleden gedesillusioneerd op in de Tour, terwijl de top 10 zijn doel was. Nu zegt de tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen weer klaar te zijn voor een waardevolle Tourdeelname. “Na twee sabbatjaren, ben ik nu “in het kopke” klaar om het opnieuw te proberen in de Tour”, zegt de Belg in Het Laatste Nieuws.

Stijn Devolder zou in de Tour van 2008 voor een top 10 klassering gaan, maar verliet na de 15e etappe de Tour de France via de achterdeur. “Toen kon ik mijn kansen niet naar behoren verdedigen omdat ik ziek was geworden. Toch stond ik in de eerste week op de zevende plaats.”

De Belgisch kampioen op de weg en tijdrit, stelt scherpe doelen voor zijn deelname in de Tour de France. “Ik start mét ambities, zowel voor het klassement als voor een ritzege. Ik ben misschien niet de gevleugelde klimmer, maar als ik top ben kan ik met de beteren mee. En in het tijdrijden hoef ik voor niemand onder te doen.”

De Vacansoleilrenner heeft zijn programma voor 2011 al met de ploeg gemaakt. “Ik rijd het complete voorjaar. Alleen voor Milaan-Sanremo en Gent-Wevelgem pas ik.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.