Parijs 2024: Deze Franse renners mogen zich opmaken voor Olympische Spelen in eigen land
Julian Alaphilippe is er - uiteraard - bij in Parijs - foto: Cor Vos
maandag 8 juli 2024 om 17:07

Parijs 2024: Deze Franse renners mogen zich opmaken voor Olympische Spelen in eigen land

Julian Alaphilippe, Christophe Laporte, Valentin Madouas en Kévin Vauquelin mogen zich opmaken voor de Olympische Spelen in Parijs. De Franse bondscoach Thomas Voeckler hoopt met deze namen een rol van betekenis te kunnen spelen in de wegrit. Vauquelin zal ook deelnemen aan de olympische tijdrit.

Alaphilippe en Laporte lijken op het eerste gezicht de kopmannen binnen de vierkoppige Franse selectie. Alaphilippe zit al een tijdje met de Olympische Spelen in zijn hoofd en besloot er zijn programma op aan te passen. De tweevoudig wereldkampioen doet dit jaar niet mee aan de Tour de France en bereidt zich op een alternatieve manier voor op de olympische wegkoers.

Laporte is momenteel wel actief in de Ronde van Frankrijk. De Europese kampioen rijdt er voornamelijk in dienst van kopman en tweevoudig Tourwinnaar Jonas Vingegaard. Ook Madouas en Vauquelin maken deel uit van het Tourcircus. Die laatste wist zich al te onderscheiden in La Grande Boucle. Wat heet, de jonge renner van Arkéa-B&B Hotels soleerde op dag twee naar ritwinst in Bologna.

Slecht nieuws is er dus voor Benoît Cosnefroy – dit seizoen al goed voor zeven overwinningen – toptalent Romain Grégoire, Romain Bardet, Axel Zingle en Bryan Coquard: deze renners vallen buiten de olympische boot.

Vrouwenselectie
Eerder maakte de Franse wielerbond al de drie rensters bekend die namens het thuisland mogen meedoen aan de olympische wegwedstrijd in Parijs: Audrey Cordon-RagotJuliette Labous en Victoire Berteau. Wie niet aan de start zal verschijnen, is Évita Muzic. De 25-jarige klimster is gepasseerd door de Franse bondscoach en dat doet pijn. De jonge klimster besloot op sociale media haar hart te luchten.

flag-fr Franse wegselectie voor Olympische Spelen 2024 (26 juli-11 augustus)
Mannen
Tijdrit (27 juli)
flag-fr Kévin Vauquelin

Wegrit (3 augustus)
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-fr Christophe Laporte
flag-fr Valentin Madouas
flag-fr Kévin Vauquelin

Vrouwen
Wegrit (4 augustus)
flag-fr Victoire Berteau
flag-fr Audrey Cordon-Ragot
flag-fr Juliette Labous

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.