Deze renners rijden zowel Omloop het Nieuwsblad als Kuurne-Brussel-Kuurne
foto: Cor Vos
dinsdag 16 februari 2021 om 10:41

Deze renners rijden zowel Omloop het Nieuwsblad als Kuurne-Brussel-Kuurne

Over minder dan twee weken is het alweer tijd voor het Vlaamse openingsweekend met Omloop Het Nieuwsblad (27 februari) en Kuurne-Brussel-Kuurne (28 februari). Heel wat renners kiezen ervoor om beide wedstrijden te combineren.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat het om een voorlopige deelnemerslijst gaat. Heel wat (sub)toppers gaan op dit moment voor de dubbel. Acht renners hebben de Belgische nationaliteit met Jasper Stuyven, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Yves Lampaert, Tiesj Benoot, Dylan Teuns, Victor Campenaerts en Dimitri Claeys.

Ook Niki Terpstra, Sebastian Langeveld, Mads Pedersen (al staat de Deen ook op de voorlopige startlijst van de UAE Tour), Sonny Colbrelli, Alexander Kristoff, Matteo Trentin, Gianni Moscon, Tom Pidcock, Søren Kragh Andersen, Edvald Boasson Hagen en Nils Politt lijken te starten in zowel Omloop Het Nieuwsblad als Kuurne-Brussel-Kuurne.

Andere keuzes 
Er zijn ook heel wat toppers die passen voor Kuurne-Brussel-Kuurne, maar wel starten in Omloop het Nieuwsblad. Denk aan wereldkampioen Julian Alaphilippe, Philippe Gilbert, Tim Wellens, Sep Vanmarcke en Romain Bardet. Rappe mannen als Tim Merlier, Arnaud Démare en Bryan Coquard rijden dan weer alleen in Kuurne.

Van der Poel en Van Aert passen voor het Vlaamse openingsweekend – foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Peter Sagan hoeven we helemaal niet aan de start te verwachten van het Vlaamse openingsweekend. Van der Poel geeft de voorkeur aan de UAE Tour, Van Aert verblijft nog weken op Tenerife en Sagan richt zich na een coronabesmetting op latere doelen in het voorjaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.