Deze verhalen lees je in de nieuwste najaarseditie van RIDE Magazine
dinsdag 10 september 2024 om 17:00

Deze verhalen lees je in de nieuwste najaarseditie van RIDE Magazine

Ride De zomer zit erop en dus staat het najaar voor de deur. Dat betekent dat de nieuwe najaarseditie van RIDE Magazine binnenkort verkrijgbaar is. Vanaf 20 september ligt hij in de winkels. Onze redactie heeft met veel liefde een 172 pagina’s dik magazine samengesteld om het prachtige wielernajaar met nog meer plezier te beleven, knus op de bank. Een must-have voor iedere wielerliefhebber! Bestel hem nu online en krijg hem zonder verzendkosten thuisbezorgd.

Na een bomvolle sportzomer met de Tour de France, de Olympische Spelen en de Tour de France Femmes gaan we in de herfst al voorzichtig terugblikken op het wielerjaar 2024. Maar het najaar is ook de tijd van regenachtige fietstochten over onverharde wegen, gravelavonturen en uitkijken naar een mooie crosswinter. In de nieuwe RIDE maak je kennis met prachtige fietsregio’s en leer je bij over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van materiaal.

(klik op het plaatje voor een grotere versie)


De meest opvallende tweeling van het wielerpeloton staat centraal in onze rubriek ‘De Renner M/V’, die voor deze ene keer is omgedoopt tot ‘De Renners’. We hebben het natuurlijk over Mick van Dijk en Tim van Dijke. Na het jaar van hun doorbraak bij Visma | Lease a Bike staan ze voor een vertrek naar Red Bull-BORA-hansgrohe, maar hoe zijn de Zeeuwse broers zover gekomen? Welke stappen hebben zij doorlopen? Maar ook persoonlijk: in hoeverre verschillen zij van elkaar? We spraken ze apart, maar Mick en Tim gaven opvallend vaak dezelfde antwoorden.

De Tour de France Femmes was erg succesvol voor Nederland. Niet alleen vond het Grand Départ plaats in Rotterdam en raasde het peloton door Den Haag en Dordrecht, ook sportief. Een van de meest opvallende rensters was Pauliena Rooijakkers, die op de slotdag – met finish op Alpe d’Huez – zelfs nog meedeed voor de eindoverwinning in de Tour. De klimster van Fenix-Deceuninck werd uiteindelijk knap derde in de eindstand, een prestatie van formaat. Reden genoeg om op bezoek te gaan bij Rooijakkers en haar partner Ronan van Zandbeek, zelf ook oud-profwielrenner. Wat is hun band en hoe bundelen zij hun krachten?

Met Adrie van der Poel stappen we de Barbershop van Alpecin in. Tijdens een rustgevende knipbeurt komen we in RIDE Magazine tot mooie gesprekken over zijn persoonlijke band met zoons Mathieu en David van der Poel. Hoe beleeft hij als oud-wielrenner de successen van Mathieu, en hoe gaat hij om met David? Ook gaat het natuurlijk over het uiterlijk van de wielrenner en de trots op eigen prestaties. Van der Poel senior verklapt dat hij niet heel veel kampioenstruien en trofeeën nog in huis heeft. Het nieuwe speelgoed van Mathieu, de Canyon Aeroad, krijgt in deze editie ruimschoots aandacht.

Een van de meest succesvolle sprinters van de laatste jaren is Tim Merlier. Na een lange loopbaan in het veldrijden, waarin hij zelfs even dreigde zonder ploeg te komen, werd hij door Alpecin-Fenix opgepikt en omgevormd tot topsprinter. In de gelederen van Soudal Quick-Step trekt Merlier die lijn door. Inmiddels staan er etappezeges in de Giro d’Italia en de Tour de France op zijn palmares. Maar wie is de mens achter Tim Merlier? Welke rol speelt zijn partner Cameron Vandenbroucke, dochter van wijlen Frank? En hoe gaat hij om met zijn titel ‘rapste’ renner van het peloton?

Meer Belgisch succes kwam er afgelopen zomer van Justine Ghekiere. Bij afwezigheid van ‘kopvrouw’ Lotte Kopecky greep zij alle aandacht in de Tour de France Femmes door een Alpenrit én de bolletjestrui te winnen. Vier jaar geleden had Ghekiere nog nooit een wielerwedstrijd gereden, wat tekent hoe snel haar ontwikkeling is gegaan. Samen met Ghekiere kijken we naar haar stormachtige groei in het vrouwenpeloton, van niets naar het Tourpodium, en de status van het vrouwenwielrennen in België.

Het thema ‘veiligheid’ is al jarenlang onderwerp van gesprek in het wielrennen. Ieder jaar keert de discussie weer terug. Dat het veiliger moet is wel duidelijk, maar de grote vraag is: hoe? Massale valpartijen in Dwars door Vlaanderen, de Ronde van het Baskenland en het Critérium du Dauphiné wierpen een schaduw over het voorbije wielerseizoen. In RIDE Magazine openen we een uitgebreid dossier: veiligheid. Wat zijn mogelijke oplossingen om het wielrennen nog veiliger te maken? Al lange tijd maakt Richard Plugge zich hard voor maatregelen. De ploegbaas van Visma | Lease a Bike schrijft in zijn column over de nieuwe Control Room.

Zeg je najaar, dan zeg je Ronde van Lombardije. Traditioneel de laatste grote klassieker van het wielerjaar en in oktober staat de Italiaanse koers bijna garant voor druilerige weersomstandigheden en vallende bladeren. De Madonna del Ghisallo is een heilige beklimming in Lombardije en wordt uitgebreid toegelicht in onze reeks ‘Mijn Col’. Wat maakt deze klim zo uniek en iconisch? Ook fietsregio’s Zillertal, Oostenrijk en Liechtenstein zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken, iets wat ook gezegd kan worden van Abu Dhabi. De woestijnregio in de Emiraten hoopt steeds meer wielrenners over te halen om daar te fietsen. Wij ontdekken en ervaren hoe Abu Dhabi een gezonde levensstijl wil stimuleren. Ook het veldrijden komt aan bod. Samen met Lars Boom gaan we terug naar zijn WK-titel in het Italiaanse Treviso, waar hij zijn doorbraak beleefde in de cross.

Dichter bij huis, in Noord-Brabant, gingen we op bedrijfsbezoek bij Rogelli Sportswear. Al jarenlang maken zij wielerkleding, maar er is een heuse metamorfose gaande binnen het bedrijf. We spraken met de kleinzonen van Rini Wagtmans over hoe het bedrijf er nu voorstaat en hoe zij de toekomst zien. Verder testen we nieuw materiaal, zoals de nieuwe Trek Madone, de Shimano GRX Di2 en de opzienbarende Schwalbe Clik Valve, introduceren we de Conway Nyvon 12.0, ontleden we de Giant Revolt-gravelbike en hebben we de beste tips&tricks bij het kiezen voor de juiste fietsverlichting. Handig nu de dagen korter worden! En heb je de mooiste en gespecialiseerde fietsen van de voorbije zomer al gezien? Wij hebben voor jou een prachtig overzicht

Samen met vader en zoon De Minnik gaan we in Limburg op gravelavontuur op hun Specialized, we gaan op reportage met avonturier Hans Becking, presenteert fotograaf Billy Ceusters zijn mooiste koersfoto’s en krijg je de beste trainingstips om te herstellen na een valpartij of fietsblessure. Ook maken we kennis met FC Utrecht-trainer Ron Jans, naast coach van een eredivisieclub ook wielerliefhebber en fanatiek speler van WielerFlits Ploegleider. In een boeiend gesprek deelde hij met ons zijn inspiratiebronnen, geeft hij zijn mening over de opmerkelijke stap van Merijn Zeeman en analyseert hij de overeenkomsten tussen wielrennen en voetbal?


Waarom nu bestellen?

Wanneer je de nieuwe RIDE tijdens de voorverkoop bestelt, dan profiteer je van de voordelen van de early-birdperiode. Zo ontvangen snelle beslissers (net als onze abonnees) 15 euro KORTING op jouw bestelling bij onze vrienden van FuturumShop en betaal je geen verzendkostenvoor jouw magazine.

Wil je er zeker van zijn dat je dit najaar kunt genieten van uren leesplezier? Bestel dan nu de najaarseditie van RIDE voor slechts € 9,95 en ontvang hem, vóórdat hij op vrijdag 20 september in de winkel ligt, in jouw brievenbus.


RIDE Magazine