Deze vijf renners maken kans op titel ‘Flandrien van het Jaar’
Remco Evenepoel lijkt de grote favoriet - foto: Cor Vos
maandag 21 oktober 2024 om 17:38

Deze vijf renners maken kans op titel ‘Flandrien van het Jaar’

Vijf renners maken kans op de prijs voor Flandrien van het seizoen 2024. Het gaat om Remco Evenepoel, Tim Merlier, Jasper Philipsen, Wout van Aert en Thibau Nys. Dat heeft organisator Het Nieuwsblad maandag bekendgemaakt. De prijs zal op dinsdag 5 november in het Casino van Middelkerke worden uitgereikt.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Een dertigtal juryleden kreeg de opdracht om de vijf genomineerden voor de Flandrien 2024 aan te duiden, zo meldt Het Nieuwsblad. De jury bestond uit ploegmanagers uit het mannen- en vrouwenwielrennen, bondscoaches, wedstrijdorganisatoren en wielerexperts.

Onder hen bekende namen als Patrick Lefevere (Soudal Quick-Step), Philip Roodhooft (Alpecin-Deceuninck), Richard Plugge (Visma | Lease a Bike), Jolien D’hoore (AG Insurance NXTG), Sven Vanthourenhout (bondscoach mannen) en Tomas Van Den Spiegel (Flanders Classics).

De grote favoriet lijkt Remco Evenepoel. De 24-jarige renner kroonde zich dit jaar met twee gouden medailles tot de wielerkoning van de Olympische Spelen, werd bij zijn debuut in de Tour de France meteen derde in het eindklassement en eindigde ook onder meer als tweede in de Ronde van Lombardije en Parijs-Nice.

Evenepoel krijgt echter concurrentie van topsprinters Tim Merlier en Jasper Philipsen. Merlier was dit jaar met liefst zestien overwinningen bijzonder goed op dreef: zo won hij onder meer de Scheldeprijs, drie etappes in de Giro d’Italia en werd hij Europees kampioen. Philipsen was dan weer goed voor negen overwinningen. De ‘Vlam van Ham’ zegevierde in Milaan-San Remo en was drie keer de snelste in de Tour de France. Ook was hij tweede in Parijs-Roubaix.

Verder zijn Wout van Aert en Thibau Nys genomineerd voor de Flandrien-prijs. Van Aert kende dit seizoen veel pech – met twee zware valpartijen – maar liet met winst in Kuurne-Brussel-Kuurne en drie ritzeges in de Vuelta a España zien dat hij het winnen nog niet is verleerd. Thibau Nys was dan weer een van de revelaties van het voorbije wegseizoen met liefst negen overwinningen, waaronder vijf in de WorldTour.

Renners als Lennert Van Eetvelt (winst in de UAE Tour en Tour of Guangxi), Arnaud De Lie (Belgisch kampioen en nog zes overwinningen), Victor Campenaerts (ritzege in de voorbije Tour de France) en Maxim Van Gils (een van de revelaties van het voorjaar) vallen dan weer buiten de boot.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.