Diego Ulissi zoekt na acht jaar UAE Emirates andere oorden op
foto: Cor Vos
donderdag 29 augustus 2024 om 14:41

Diego Ulissi zoekt na acht jaar UAE Emirates andere oorden op

Diego Ulissi komt vanaf 2025 uit voor Astana Qazaqstan. De 35-jarige Italiaan, die tot nog toe enkel nog voor UAE Emirates en voorganger Lampre reed, heeft een contract voor twee jaar getekend bij de Kazachse formatie.

Ulissi werd in 2010 prof bij Lampre-Farnese Vini. In 2017 ging dat team over in UAE Emirates en Ulissi maakte mee de stap. De voorbije acht seizoenen boekte de Italiaanse puncheur in totaal 23 overwinningen voor de ploeg uit de Emiraten. Zo was hij onder meer de beste in de Grand Prix Cycliste de Montréal (2017), twee etappes in de Giro d’Italia (2020) en recentelijk nog de Ronde van Oostenrijk (2024).

“Ik ben echt enthousiast om volgend jaar onderdeel te worden van het Astana-project”, zegt Ulissi op de site van zijn toekomstige werkgever. “Het is een team met een indrukwekkende geschiedenis. Het is een eer om bij dit team te komen.”

“Ik heb in mijn carrière goede resultaten kunnen behalen en ik hoop natuurlijk dat ik, in het nieuwe seizoen bij Astana Qazaqstan, kan blijven winnen en vechten voor top-tienplekken. Ik geloof dat we samen met het team grote dingen kunnen presteren. Ik ken ook veel renners en stafleden, dus ik verwacht dat de overgang soepel zal verlopen.”

Vinokourov: “Precies wat ons team nodig heeft”
Alexander Vinkourov, teammanager bij Astana Qazaqstan, noemt Ulissi ‘een van de meest succesvolle en consistente renners’ in het peloton. “Voor zover ik weet, heeft Ulissi sinds hij prof is geworden in 2010 elk jaar minstens één wedstrijd gewonnen – een ongelofelijke prestatie. We zien dat 2024 opnieuw een succesvol jaar voor hem is, met sterke prestaties in zowel eendaagsen als rittenkoersen van een week. Dit is precies wat ons team nodig heeft.”

“Ik heb er vertrouwen in dat Diego het team zal versterken, als leider in veel koersen, terwijl hij ook ploeggenoten kan ondersteunen waar nodig”, sluit Vino af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.