Dit valt ons op aan de best bekeken video’s van WielerFlits in 2024
Video Het wielerjaar 2024 probeerden we op WielerFlits op zoveel mogelijk manieren bij jullie, de wielerfans en -volgers, te bezorgen. Naast nieuwsberichten, wedstrijdverslagen en podcasts maakten we ook veel video’s. Zo aan het einde van het jaar is het een mooi moment om terug te blikken op de best bekeken video’s, in willekeurige volgorde, en wat ons daarbij opvalt.
Dat er een aantal wielrenners zijn die met kop en schouders boven de rest uitsteken, zal geen verrassing zijn. Mathieu van der Poel, Tadej Pogačar, Wout van Aert, Remco Evenepoel, Puck Pieterse, Demi Vollering… Het zijn interessante en uitgesproken persoonlijkheden die een trouwe following hebben. Dat blijkt ook uit de kijkcijfers van de video’s die wij maakten, want met name de naam ‘Van der Poel’ komt daarin veelvuldig naar voren.
Als WielerFlits kijken we met trots terug op de videoreeks die we dagelijks publiceerden tijdens de Tour de France. In samenwerking met Alpecin maakten we meerdere diepgaande interviews ‘In de Barbershop’ van het shampoomerk. Dat Giro- en Tourwinnaar Tadej Pogačar met alle plezier plaatsnam in de kappersstoel, leverde uiteindelijk meer dan 117.000 kijkers en ruim 1 miljoen vertoningen op. Een hoogtepunt.
Eerder in het jaar waren er dan weer de video’s van en over Mathieu van der Poel die in het oog sprongen; zijn spuugincident in Hulst, de cross in Benidorm en enkele uitspraken van vader Adrie van der Poel trokken veel kijkers. Zou een veldritwinter van ‘Matje’ zonder wereldtitel ook nog succesvol zijn? Volgens Adrie niet, zei hij duidelijk. Later dat jaar spraken we hem ook nog na de zege van MVDP in Parijs-Roubaix, wat ook door bijna 50.000 mensen gezien werd.
Uit de serie ‘In de Barbershop’ sprong ook de video van João Almeida eruit. De Portugees was lovend over zijn kopman Pogačar en sprak ook nog over zijn eigen ambities. Puck Pieterse viel op haar beurt op met haar video in aanloop naar de olympische MTB-wedstrijd, waarin ze wees op de gevaren van het parcours in Parijs. Achteraf extra interessant door haar lekke band, waardoor ze naast een medaille greep.
Dat wielrennen symbool staat voor het leven, wordt ook duidelijk uit een terugblik op 2024: Alexander Kristoff reageerde diep bedroefd op het overlijden van landgenoot André Drege in de Ronde van Oostenrijk, en aan de andere kant was er de aanstekelijke positiviteit van gravelbondscoach Laurens ten Dam na het succesvolle WK Gravel.
Om te reageren moet je ingelogd zijn.