Dokter van Wout van Aert spreekt over ‘enorme klap’: “Wout heeft het mentaal ontzettend moeilijk”
foto: Cor Vos
donderdag 5 september 2024 om 16:35

Dokter van Wout van Aert spreekt over ‘enorme klap’: “Wout heeft het mentaal ontzettend moeilijk”

Wout van Aert zit in zak en as. Donderdagmiddag werd gecommuniceerd dat de Belgische renner niet meer in actie zal komen in 2024. Van Aert zal dus niet kunnen deelnemen aan het EK en WK op de weg maar ook niet aan het WK Gravel in eigen land. “Dit is een enorm klap”, aldus zijn huisarts Peter T’Seyen in gesprek met Sporza.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Mentaal heeft Wout het ontzettend moeilijk”, vertelt Peter T’Seyen. “Momenteel wil hij geen bezoek, enkel van zijn vrouw en zijn jongens. Het EK dicht bij huis had hij laten varen, maar op het WK wielrennen en het WK gravel in eigen land hoopte hij nog wel. Zeker na zijn voorjaar en met de vorm die hij had. Hij voelde zich weer renner, voor mij zat hij bijna op het niveau van de Tour in 2022.”

In de Vuelta ging het mis voor Wout van Aert toen hij in de afdaling tegen een rotswand knalde, nadat hij uit de bocht schoot. Niet alleen de puntentrui ging verloren, maar ook de blauwe bollen van het bergklassement moest hij afstaan. De Belg liep schade op aan zijn rechterknie. “Hij was blij dat hij niks gebroken had”, weet zijn huisarts. “Maar dokter Steven Claes heeft kunnen vaststellen dat het om een diepe wonde gaat. Zo diep dat Wout nog in het ziekenhuis verblijft om een infectie te vermijden.”

“Het gaat niet om een oppervlakkige wond”, gaat dokter T’Seyen verder. “De wond gaat bijna tot in het gewricht en is sterk vervuild. De kans op een infectie is te groot. Daarom is antibiotica momenteel zinvol en noodzakelijk. Op korte termijn zal hij enkele weken niet kunnen trainen, laat staan dat hij wedstrijden rijdt. Hij mag geen enkel risico nemen met het oog op de toekomst.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.