Domper op de feestvreugde: Pau Miquel teruggezet vanwege juichgebaar
foto ter illustratie: Cor Vos
donderdag 5 september 2024 om 20:25

Domper op de feestvreugde: Pau Miquel teruggezet vanwege juichgebaar

Equipo Kern Pharma pakte donderdag de derde ritzege van deze Vuelta en wist zelfs twee renners op het podium te krijgen. Achter Urko Berrade kwam ploegmaat Pau Miquel als derde over de streep. Hij vierde zijn derde plek al voordat hij de streep was gepasseerd en dit is hem duur komen te staan. Miquel is door de jury teruggezet naar de negende plek, de laatste plek van de sprintende kopgroep.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Volgens de jury week Miquel in zijn sprint voor plek twee van zijn lijn af en hinderde hij daarbij Mauro Schmid. Op de beelden van de finish is te zien dat de Spanjaard inderdaad een kleine beweging naar links maakt. Echter werd de Zwitser van Jayco-AlUla alsnog tweede. Voor de jury was dit geen aanleiding om Miquel niet te straffen. Miquel kreeg 500 Zwitserse frank boete en acht punten in mindering in het puntenklassement.

Het is niet de eerste keer deze Vuelta dat de jury ingrijpt bij manoeuvres aan de meet. In de zeventiende rit werd Edward Planckaert op de vingers getikt. In de kletsnatte straten van Santander verzorgde de West-Vlaming een uitstekende lead-out, die Groves omzette in een ritoverwinning. Na zijn inspanning stuurde Planckaert uit en zag hij de Australiër winnen, waardoor hij vast zijn handen de lucht in gooide. Daarbij stuurde Planckaert iets uit, waardoor Victor Campenaerts om zijn landgenoot heen moest sturen.

Waar Planckaert een gele kaart kreeg voor zijn overtreding, blijft Pau Miquel deze straf bespaard. Desalniettemin zal het feest in het kamp van Equipo Kern Pharma onverminderd groot zijn. Urko Berrade pakte voor het ProTeam de derde ritzege van deze Vuelta a España.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.