dsm-firmenich PostNL baalt van wegvallen Welten: “Hij kon niets meer doen om de tijdslimiet te halen”
Foto: Cor Vos
zondag 14 juli 2024 om 20:54

dsm-firmenich PostNL baalt van wegvallen Welten: “Hij kon niets meer doen om de tijdslimiet te halen”

De hele dag door werden er renners in de problemen gemeld in de vijftiende Tourrit. Met de start bergop was het sowieso een lastige dag voor de sprinters, maar uiteindelijk was Bram Welten (dsm-firmenich PostNL) de enige die de aankomst niet haalde binnen de vooropgestelde tijdslimiet.

“Het was de hele dag full gas”, legt zijn ploegleider Matt Winston uit in een persbericht. “Met dat hoge tempo en het lastige parcours, was het ook voor de renners die in de groepen helemaal achterin de wedstrijd zaten een zware dag. Ze moesten druk blijven zetten voor de hele rit, in de hoop om de tijdslimiet te halen.”

“]

Een aantal dsm-firmenich PostNL-renners kwamen helemaal achterin de wedstrijd terecht. “John (Degenkolb, red.) en Nils (Eekhoff, red.) haalden het juist op tijd, maar Bram zat al op een te grote achterstand en kwam te laat. Hij heeft er heel hard voor gevochten en we hebben kunnen zien dat hij alles heeft gegeven op de wegen naar boven, dus er is niets wat we meer konden doen.”

Na sprinter Fabio Jakobsen is hij al de tweede pion van de ploeg die de Tour moet verlaten. “Het is jammer om Bram te verliezen. Niet alleen op de fiets, maar ook als sfeerbrenger in onze groep zal gemist worden. De rest van onze jongens moeten nu goed rusten en herstellen, om onze kansen optimaal te kunnen verdedigen in de slotweek.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.