Duwtje van Remco Evenepoel aan Primoz Roglic veroorzaakt wat ophef: “Respectloos, dat doe je niet”
Het duwtje in beeld - foto: Cor Vos
woensdag 10 juli 2024 om 17:51

Duwtje van Remco Evenepoel aan Primoz Roglic veroorzaakt wat ophef: “Respectloos, dat doe je niet”

Remco Evenepoel gaf tijdens rit elf van de Tour de France een klein duwtje aan Primoz Roglic. Evenepoel leek Roglic zo aan te manen extra hard op kop te rijden, iets wat wat ophef veroorzaakte na de etappe. Analist Marcel Kittel vond het bijvoorbeeld respectloos: “Dat doe je gewoon niet”, zei hij bij de NOS.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Het duwtje kwam er nadat Evenepoel op een van de beklimmingen in de finale weer kwam aansluiten bij Roglic en de twee gingen ronddraaien. Kittel had er een uitgesproken mening over: “Zo’n duwtje vind ik persoonlijk echt niks, het is respectloos in mijn ogen. Ze strijden allebei voor podium Tour. Dat doe je gewooon niet. In de grupetto kan het wel, maar nu is het niet collegiaal.”

“Het is speculatie wat hij ermee bedoelt, maar voor mij is dit een mooie kans om aan de kijkers te laten zien van: ‘Hij (Roglic, red.) is ‘op’ en ik geef hem duwtje. Ik ben de sterke renner van ons twee.’ Van mij mag dat eigenlijk niet”, was Kittel kritisch en duidelijk.

Evenepoel zelf verklaarde na afloop dat Roglic in de absolute finale duidelijk niet meer zo fris zat. “Zijn kopbeurten waren alleen niet van harte. Uiteindelijk kan ik daar ook positieve conclusies uit trekken”, vertelde Evenepoel bij Sporza.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.