donderdag 4 juli 2024 om 17:41

Dylan Groenewegen dolblij met zege in Dijon: “Was echt heel teleurgesteld na de vorige sprints”

Video Dylan Groenewegen zegevierde donderdag in de zesde etappe van de Tour de France. De Nederlandse kampioen won de massasprint door Jasper Philipsen en Biniam Girmay te kloppen. “Het is heel mooi om al in de eerste week te kunnen winnen”, vertelde Groenewegen in het flashinterview.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben heel blij, dit is zo’n goed gevoel. Ik zei op voorhand dat het mooi zou zijn om te winnen en een foto te hebben in het rood-wit-blauw, maar ik heb niet kunnen vieren op de streep. Dat is wel jammer”, lachte Groenewegen. “Ik ben echt opgelucht, want gisteren was ik nog heel teleurgesteld. Het team deed goed werk en ik kon het niet afmaken. Vandaag ging het weer goed en zijn we rustig gebleven.”

Groenewegen vocht in de laatste rechte lijn voor de zege met Philipsen, die zich net gewonnen moest geven. “Ik hou van deze sprints, zo naast elkaar. Net op de finish winnen is ook mooi. Dat ik kan winnen in de eerste week betekent heel veel, zeker na die gemiste kansen en ook tegen zo’n sterk sprintveld.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.