Dylan Groenewegen gunt het ploegmaat Max Walscheid: “Ik ben een ploegmens en was zelf niet 100 %”
Foto: Cor Vos
woensdag 25 september 2024 om 18:52

Dylan Groenewegen gunt het ploegmaat Max Walscheid: “Ik ben een ploegmens en was zelf niet 100 %”

Dylan Groenewegen was de opvallende nummer twee in de Omloop van het Houtland. Met name omdat zijn ploeggenoot én lead-out Max Walscheid degene was die hem van de overwinning hield in de Belgische 1.1-koers.

Groenewegen maakte achteraf een analyse van het slot bij Sporza. “Het was sowieso de hele dag hectisch, veel valpartijen. Er waren veel sprinters die een sprint wilden. Net voor de U-turn aan de treinsporen op het einde zat ik aan het wiel van Max. Er gleed een andere renner onderdoor, maar die gleed dan weer weg waardoor ik in de remmen moest. Daardoor kwam ik rond de 15e plek te zitten. De ploeg deed het perfecte werk en Max de perfecte sprint. Alleen zat ik een beetje klem daarachter”, legt de Nederlandse kampioen uit.

“Ik zei in het oortje dat ik niet in het wiel zat. Hij deed de perfecte lead-out, maar ik kon er gewoon te laat uitkomen. We zijn wat nieuwe aan het testen met de lead-out, en dat is alleen maar goed. Ik ben echt een team-mens en als ploeg hebben we het goed gedaan. Ik ben zelf niet 100 %, maar Max gaf aan dat hij zijn beste benen ooit voelde en dat hebben we wel gezien.”

Die analyse maakt ook Walscheid zelf na afloop bij de Belgische zender. “We verloren elkaar helaas. Op 800 meter van de finish zat ik in het wiel van Elmar Reinders, die ons heel goed heeft gepositioneerd. Op 300 meter van de streep lag de laatste bocht en zat ik nog altijd achter Elmar. Ik zag Dylan niet meer als ik omkeek, dus ben ik maar zelf aangegaan. Met de finish in zicht kwam aan mijn rechterkant Dylan nog opzetten. Maar dit was de perfecte uitkomst voor ons.”

Is het als lead-out speciaal om te winnen voor de Duitser? “Ik wil die smaak af en toe blijven proeven. Mijn rol in de ploeg is duidelijk, ik wil veel lead-outs blijven doen. Maar soms is het goed om eens in deze positie te komen. Volgend jaar hebben we nog goede doelen samen, waar we Dylan grote overwinningen willen leveren. Maar vandaag is leuk voor de ploeg in het algemeen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.