Dylan Groenewegen maakt drie weken na sleutelbeenbreuk zijn rentree
foto: Cor Vos
donderdag 19 september 2024 om 15:22

Dylan Groenewegen maakt drie weken na sleutelbeenbreuk zijn rentree

Dylan Groenewegen hervat vrijdag de competitie. De Nederlander brak drie weken geleden zijn sleutelbeen in de Renewi Tour, maar is nu alweer klaar om te koersen. Hij zal aan de start staan van het Kampioenschap van Vlaanderen

Groenewegen brak zijn sleutelbeen op 28 augustus, tijdens de eerste etappe van de Renewi Tour. Dat gebeurde tijdens de massasprint in Bilzen. Tim Merlier maakte net voor de streep een manoeuvre waardoor niet alleen hijzelf, maar ook Dylan Groenewegen ten val kwam. Terwijl Merlier de dag erna nog wel van start ging in de tijdrit, zat de Renewi Tour van Groenewegen er meteen op. De Amsterdammer moest de wedstrijd met een sleutelbeenbreuk verlaten.

Nu maakt Groenewegen dus zijn rentree. Hij treft in Koolskamp, de start- en finishplaats van het Kampioenschap van Vlaanderen, tal van topsprinters. Zo zijn onder meer Jasper Philipsen, Jonathan Milan en de genoemde Merlier van de partij. Groenewegen zal bijgestaan worden door Blake Quick, Max Walscheid, Campbell Stewart, Luka Mezgec en Elmar Reinders. Met Caleb Ewan heeft Jayco AlUla nog een andere snelle man in de gelederen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.