dinsdag 9 juli 2024 om 19:06

Dylan Groenewegen negende in vijfde Toursprint: “Daar neem je de risico’s niet voor”

Video Dylan Groenewegen kwam er in de vijfde sprint niet aan te pas in de Tour de France. De Nederlandse kampioen strandde op de negende plaats. “Maar daar koop ik niet veel voor, daar hebben we niet veel aan en daar hebben we niet die risico’s voor genomen”, klonk het achteraf aan onze camera.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Wat liep er dan juist mis voor Groenewegen? “Op 2,5 kilometer kwamen we bijna ten val. We bleven wel goed samen, en kwamen op rechts terug naar voren. Dat kostte wat energie, maar ik kwam nog in een goede positie. In de laatste bocht moest ik terug remmen en dan kwam ik niet meer in positie. Dan is het gedaan, zeker als er een ploeg is die een goede lead-out doet zoals Alpecin-Deceuninck. Dan blijft het tempo erin en kom je niet van achteren terug.”

Toch wil Groenewegen zijn ploeggenoten bij Jayco AlUla prijzen. “Vandaag bleven we een van de betere keren samen. Je moest top-10 zitten in de bocht en dat lukte niet. Dat moest vandaag wel, liefst nog verder voorin maar dat liet ik liggen. Bochten kunnen een sprint heel gemakkelijk maken als je in positie zit, dan is het heel makkelijk sprinten. Als je er niet bent, dan is het frustrerend omdat je weinig recht kan zetten.”

Verder was het volgens Groenewegen een ‘heel saaie dag’. “Er was veel stress over de wind, maar er was eigenlijk niet veel wind. Dat is een beetje irritant, want je moet er wel zijn. Eigenlijk wil je krachten sparen. Aan het einde van de dag is dit een gemiste kans. We weten wel dat we hen kunnen kloppen en blijven er voor gaan. We willen er nog eentje bijdoen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.