woensdag 3 juli 2024 om 14:53

Dylan Groenewegen verwacht een ‘heel hectische’ sprint: “Hoop vandaag te winnen”

Video Dylan Groenewegen heeft de vijfde etappe van de Tour de France met rood omcirkeld in het routeboek, aangezien de rit er eentje is voor de rappe mannen. De Nederlandse kampioen hoopt vandaag naar de zege te snellen. “We gaan altijd voor het best mogelijke resultaat”, liet hij voor de start weten in gesprek met WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Groenewegen is uit op sportieve revanche. In de eerste sprintersrit was hij naar eigen zeggen ‘by far de snelste’, maar raakte hij ingesloten. “Als het niet goed is, ben ik de eerste die het zegt”, blikt hij daar nu op terug. “Ik voelde me maandag gewoon heel goed. Of je dan kunt winnen of niet ligt heel dicht bij elkaar. Biniam Girmay deed alles goed en zat ik klem. Dat is gewoon mijn eigen schuld.

De sprinttroef van Jayco AlUla kwam gisteren – in de rit over de Col du Galibier – op geen enkel moment in de problemen. “Het was een harde start, maar daarna ontstond er best wel een grote groep”, doelt Groenewegen op de bus. “De tijdslimiet was geen ramp op dat moment. Ik heb echt wel mijn benen kunnen sparen.”

En dus is Groenewegen klaar om te schitteren in Saint-Vulbas. “Het zal sowieso een heel hectische sprint worden met een beetje tegenwind, rechte wegen en daarna nog een klein bochtje. Het kan alle kanten op, maar ik hoop dat ik het ben.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.