donderdag 1 augustus 2024 om 13:21

Dylan van Baarle: “Goud van Pauline Ferrand-Prévot beste motivatie voor olympische wegrit”

Video Even leek een valpartij in het Critérium du Dauphiné roet in het eten te gooien, maar Dylan van Baarle staat naar eigen zeggen toch honderd procent fit aan de start van de olympische wegrit, die komende zaterdag op de planning staat. Dat vertelt de voormalige Nederlandse kampioen voor de camera van WielerFlits.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Het noodlot sloeg voor Van Baarle toe in de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné. Op een glad stuk wegdek ging zowat het halve peloton neer. Van Baarle en ploegmaat Steven Kruijswijk werden als grootste slachtoffers van de massale valpartij in de Dauphiné per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar ondergingen ze verschillende onderzoeken, waaruit bleek dat Van Baarle zijn sleutelbeen had gebroken. Daaraan moest Van Baarle ook geopereerd worden.

“De knop omdraaien ging eigenlijk een beetje in stapjes”, vertelt Van Baarle nu over zijn revalidatie. “Eerst wilde ik zo snel mogelijk die operatie achter de rug hebben, dat was twee dagen na de val al. Dan stap voor stap weer op de fiets kruipen. En toen ik eenmaal weer op de fiets zat, was de knop wel om om hier in ieder geval aan honderd procent vorm aan de start te verschijnen. We gaan het zien. Ik heb dit jaar niet de Tour gereden in voorbereiding op de Spelen. Ik ben heel benieuwd wat dat gaat brengen.”

Van Baarle kon wel in Tignes gaan trainen met zijn vriendin Pauline Ferrand-Prévot. “Ik heb een supergoed gevoel aan dat trainingskamp overgehouden. Ik heb alles kunnen doen wat ik wilde doen en ik sta hier aan de start met ambitie en honderd procent fitheid. Voor Pauline (die goud pakte in het mountainbiken, red.) heeft het haar vruchten afgeworpen. Ik ben benieuwd of dat voor mij ook zo gaat zijn. Het was natuurlijk ongepland dat we iets langer met elkaar konden zijn. Desalniettemin was het een heel fijne tijd om dat samen te kunnen doen. Er zijn niet veel betere boosts dan die gouden plak.”

Van Baarle – een kampioenschapsrenner die al tweede werd op het WK in Leuven kijkt ernaar uit om opnieuw met wereldkampioen Mathieu van der Poel samen te werken. “We gaan er een mooie koers van maken. Ik heb al veel kampioenschappen samen gereden met Mathieu. We weten wat zijn sterke punten zijn, en dat zijn dan mijn zwakkere punten. Daar moeten we samen gebruik van maken. Ik denk dat het in Leuven heel goed werkte, in Glasgow was hij zo goed dat hij niet veel jongens rond zich nodig had. Ik denk dat het goed tussen ons werkt.”

“Het kleinere peloton zou mijn voordeel moeten zijn. Ik, maar ook Mathieu kan een wedstrijd heel goed lezen. Met z’n tweeën zijn we daar vrij sterk in. Het wordt zaak om bij de les te zijn, dat we niet achter de feiten moeten aanhollen. Dan brand je elkaar snel op natuurlijk. Het gaat weer een gekke, atypische wedstrijd worden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.