“Dylan van Baarle heeft al olympisch goud”, zegt Pauline Ferrand-Prévot
Foto: Cor Vos
Kerckhoffs Raymond
woensdag 31 juli 2024 om 07:00

“Dylan van Baarle heeft al olympisch goud”, zegt Pauline Ferrand-Prévot

Woensdag voegt Dylan van Baarle zich bij de Nederlandse wielerploeg die zaterdag de wegwedstrijd rijdt. Afgelopen zondag kon Van Baarle op hoogte in Tignes al het mountainbikesucces van zijn vriendin Pauline Ferrand-Prévot vieren. Samen trainden ze de afgelopen weken in de Hautes-Alpes hard om in optimale vorm aan de Olympische Spelen in Parijs deel te nemen.

“Als je naar deze medaille kijkt, dan is dit goud ook van Dylan”, vertelt Pauline Ferrand-Prévot aan WielerFlits terwijl ze de prachtige gouden plak laat zien.

“Dylan betekent zoveel voor mij”, vervolgt de Française. “Ik wil hem bedanken voor alles wat hij voor mij heeft betekend in de aanloop naar de Olympische Spelen. We hebben in de weken voor dit evenement samen keihard getraind op hoogte in Tignes en daar heeft hij er zeker voor gezorgd dat ik naar dit topniveau kon groeien. Dit goud deel ik dan ook met hem.”

Van Baarle zou eigenlijk de Tour de France rijden, maar door een valpartij in het Criterium du Dauphiné waarbij hij een gecompliceerde sleutelbeenbreuk opliep, werd dit een onmogelijke missie. Na een operatie kon hij snel weer gaan trainen. Zoals elk nadeel zijn voordeel heeft, bleek het voor de luitenant van Visma | Lease a Bike nu mogelijk om samen met Pauline een hoogtestage in Tignes af te werken.

“Ik krijg van Dylan heel goede feedback”, geeft bondscoach Koos Moerenhout in het hotel van Team NL in Saint-Lambert aan. “Na zijn val in de Dauphine was ik wel even geschrokken en vroeg ik me af of hij de Olympische Spelen nog kon halen.”

“De operatie heeft meteen plaats gevonden en vrij rap daarna kon hij alweer gaan fietsen. Hij was met het oog op de Tour al in goeden doen en zo’n vorm gaat niet snel verloren. Dylan heeft een goede moraal en heeft honderd procent vertrouwen dat hij zaterdag in topvorm aan de start van de olympische wedstrijd staat.”

Nederland brengt verder Mathieu van der Poel en Daan Hoole aan de start van de olympische wedstrijd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.