Dylan van Baarle houdt gebroken heup over aan valpartij in Vuelta a España
foto: Cor Vos
maandag 19 augustus 2024 om 08:21

Dylan van Baarle houdt gebroken heup over aan valpartij in Vuelta a España

Dylan van Baarle heeft een breuk in zijn heup opgelopen bij zijn valpartij in de Vuelta a España. De Nederlandse hardrijder van Visma | Lease a Bike kwam in de tweede etappe van zondag ongelukkig ten val en moest vervolgens met pijn de ronde verlaten.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

In het medisch bulletin na afloop van de etappe kon de organisatie van de Vuelta nog geen uitsluitsel geven over de blessure van Van Baarle, maar dat kon Visma | Lease a Bike niet veel later wel. In het eigen persbericht met terugblik op de etappe liet de Nederlandse ploeg weten dat Van Baarle ‘probeerde zijn weg nog verder te zetten, maar noodgedwongen de ronde moest verlaten’.

“Hij bleek achteraf een breuk in zijn heup te hebben opgelopen”, aldus de ploeg. “Het is jammer om Dylan te verliezen. Het is nooit fijn om zo’n nieuws te vernemen tijdens de wedstrijd. Hopelijk kan hij snel genezen”, reageerde Wout van Aert.

Zonder de steun van Van Baarle wist Visma | Lease a Bike er nog wel mede voor te zorgen dat er gesprint werd in die tweede etappe. In die spurt werd kopman Wout van Aert tweede achter Kaden Groves, waardoor Van Aert dankzij bonificatieseconden de rode leiderstrui overnam van Brandon McNulty.

Nieuwe tegenslag Van Baarle
Voor Van Baarle is het zijn derde grote tegenslag dit seizoen. In het voorjaar moest hij wegens ziekte Parijs-Roubaix missen, waarna hij de Tour de France moest laten schieten als gevolg van een sleutelbeenbreuk na een harde valpartij in het Critérium du Dauphiné. Daardoor maakte hij pas op de Olympische Spelen zijn rentree. Nu zit ook zijn Vuelta er al vroegtijdig op voor Van Baarle.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.