E3 Prijs Harelbeke deelt zeven wildcards uit
donderdag 16 januari 2014 om 12:47

E3 Prijs Harelbeke deelt zeven wildcards uit

Cancellara

foto: sirotti

De organisatie van de E3 Prijs Harelbeke heeft vandaag bekend gemaakt welke teams een wildcard hebben gekregen voor de WorldTour-koers. Met zeven wildcards en achttien WorldTour-ploegen zullen er in 25 ploegen aan de start staan in Harelbeke op 28 maart 2014.

De wildcards gaan naar de Belgische ploegen Wanty-Groupe Gobert en Topsport Vlaanderen-Baloise, het IAM Cycling van Sylvain Chavanel, het Franse Cofidis, het Italiaanse Androni Giocattoli (met eventueel Johnny Hoogerland en Kenny Van Hummel), het Zuid-Afrikanse MTN Qhubeka van Milaan-Sanremo-winnaar Gerald Ciolek en het Amerikaanse Unitedhealthcare met Nederlander Martijn Maaskant.

De organisatoren hebben hun sponsorverbintenis met Record Bank voor twee jaar wisten verlengd. De bank koppelt haar naam ook aan de Sprint Challenge waarvoor zestien sprinters van diverse nationaliteiten uitgenodigd worden om tussen 13u45 en 15u15 voor animo te zorgen in het centrum van Harelbeke.

Tom Boonen is met vijf zeges recordhouder. Vorig jaar wist de Zwitser Fabian Cancellara de E3 voor de derde keer te winnen.

Wildcards E3 Prijs Harelbeke (28/3)
flag-it Androni Giocattoli
flag-fr Cofidis
flag-ch IAM Cycling
flag-za MTN Qhubeka
flag-be Topsport Vlaanderen-Baloise
flag-us UnitedHealthcare
flag-be Wanty-Groupe Gobert

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.