Eddy Merckx feliciteert Mark Cavendish: “Zo’n leuke kerel om mijn record te breken”
Cavendish en Merckx: samen goed voor 69(!) ritzeges in de Tour - foto: Cor Vos
donderdag 4 juli 2024 om 09:31

Eddy Merckx feliciteert Mark Cavendish: “Zo’n leuke kerel om mijn record te breken”

Eddy Merckx was bijna vijftig jaar de man met de meeste ritzeges in de Tour de France, maar de inmiddels 79-jarige Belg is dat record nu kwijt. Mark Cavendish gaat na zijn triomf in Saint Vulbas nu alleen aan de leiding met 35 ritzeges. Merckx is echter vooral blij voor de Britse sprinter.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Merckx deelde al drie jaar lang het record van meeste ritzeges in de Tour de France met Cavendish, maar die laatste mag zich nu alleen recordhouder noemen. Merckx reageerde via zijn officiële Instagram-kanaal op de overwinning van de 39-jarige Brit. “Gefeliciteerd Mark Cavendish met deze historische prestatie. Zo’n leuke kerel om mijn record in de Tour te breken.”

Dat er sprake is van wederzijds respect, bleek wel na de finish van de memorabele vijfde etappe van de Tour de France 2024. “Ik hou van Eddy. Hij is altijd superlief voor mij geweest. Ik heb niets weggenomen van de grote Eddy Merckx. Dit is gewoon een cijfer. Eddy Merckx is Eddy Merckx”, liet Cavendish weten aan Het Nieuwsblad.

Niet alleen Merckx liet van zich horen, op sociale media kon Cavendish rekenen op tal van felicitaties. Onder meer Elia Viviani, Chris Froome en Geraint Thomas waren vol lof over de Britse sprintlegende.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.