Edward Theuns vervangt Wout van Aert in Belgische EK-selectie
Foto: Cor Vos
vrijdag 6 september 2024 om 08:42

Edward Theuns vervangt Wout van Aert in Belgische EK-selectie

Edward Theuns mag alsnog met België mee naar het Europees kampioenschap wielrennen in eigen land. De Gentenaar van Lidl-Trek heeft wel grote schoenen te vullen, hij is door bondscoach Sven Vanthourenhout immers aangeduid als de vervanger van Wout van Aert.

Wout van Aert was oorspronkelijk, naast Jasper Philipsen, Tim Merlier en Jordi Meeus, voorzien als een van de vier kopmannen van de Belgische selectie voor het EK in eigen land. Alleen gooide een pijnlijke val in de Vuelta roet in het eten. Donderdag communiceerde Visma | Lease a Bike het gevreesde nieuws: vanwege een nogal ernstige kniewond kan de sterke Belg dit seizoen niet meer in actie komen.

Sven Vanthourenhout moest dus gaan kijken tussen zijn reservedrietal, bestaande uit Jenno Berckmoes, Julien Vermote en Edward Theuns. Vanthourenhout zocht een profiel dat het beste aansluit bij Van Aert en kwam zo bij Theuns terecht.

Die laatste beseft wel dat het niet gemakkelijk zal zijn om Van Aert te doen vergeten op het EK. “Eerst en vooral wil ik Wout een goed herstel toewensen. Het voelt dubbel om zijn plaats in de selectie in te nemen, in een weliswaar compleet andere rol”, laat hij immers weten op X. “Daarnaast ben ik héél fier om opnieuw deel uit te maken van de Belgische ploeg en deze keer voor een EK in eigen land.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.