Eenling Manuele Tarozzi zet Astana en Caja Rural een hak in Tour of Qinghai Lake
foto: Cor Vos
dinsdag 9 juli 2024 om 09:06

Eenling Manuele Tarozzi zet Astana en Caja Rural een hak in Tour of Qinghai Lake

Manuele Tarozzi heeft de derde etappe van de Tour of Qinghai Lake op zijn naam geschreven. De Italiaan van VF Group-Bardiani CSF-Faizainè was in de finale op pad met twee renners van Astana Qazaqstan en drie van Caja Rural-Seguros RGA, maar wist toch de sprint te winnen. Ook is hij de nieuwe leider van het algemeen klassement.

Op de derde dag van de Tour of Qinghai Lake kregen de renners een lange en bovenal zware etappe voorgeschoteld. De finale van de 203 kilometer lange rit was vlak, maar in het middenrif zaten twee serieuze beklimmingen. Die naar Nie Jialiang (16,1 km aan 5,9%) vormde de ultieme scherprechter. Vanaf de top van deze 3548 meter hoge berg was het nog wel vijftig kilometer naar de streep.

In de beginfase zagen we een grote kopgroep met onder meer Martijn Rasenberg en Nils Sinschek van Parkhotel Valkenburg. Laatstgenoemde, die in 2023 nog een rit wist te winnen in de Tour of Qinghai Lake, reed vervolgens even solo op kop. Voor de slotklim werd hij echter weer ingerekend door de achtervolgers. Een groep van zo’n veertig renners bereikte de voet van de klim naar Nie Jialiang. Hier moest het gebeuren.

Zes renners rijden bergop weg
En het gebeurde. Een groep van zes renners scheidde zich bergop af, zonder klassementsleider Eric Antonio Fagúndez (Burgos-BH). Wel van voren zaten eenling Manuele Tarozzi (VF Group-Bardiani CSF-Faizainè), Santiago Umba, Henok Mulubrhan (Astana Qazaqstan) en maar liefst drie renners van Caja Rural-Seguros RGA: Jefferson Alveiro Cepeda, Jaume Guardeño en Jokin Murguialday.

De zes reden een riante voorsprong bijeen ten opzichte van het peloton en zouden in de straten van Huzhu gaan strijden om de zege. Zowel Astana Qazaqstan als Caja Rural-Seguros RGA hadden meerdere renners vooraan, maar het was Tarozzi die er met de zege vandoor ging. De Italiaan toonde zich in een sprint te snel voor Mulubrhan. Ook nam hij de leiderstrui over van Fagúndez.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.