Eerste Europese veldrit van het seizoen gewonnen door Kiona Crabbé, tweede plek Jens Adams
foto: Instagram Kiona Crabbé
zaterdag 7 september 2024 om 19:23

Eerste Europese veldrit van het seizoen gewonnen door Kiona Crabbé, tweede plek Jens Adams

De eerste Europese veldrit van dit veldritseizoen is gewonnen door Kiona Crabbé. De Vlaamse renster van Athletes for Hope was zaterdag de beste in de Internationaler GGEW Grand Prix Bensheim in Duitsland. Julie Brouwers van Charles Liégeois Roastery CX kwam als tweede over de finish. Bij de mannen was er een Zwitserse zege.

Er stond in Bensheim geen maat op de 23-jarige Crabbé, die na een cross van ruim 50 minuten uiteindelijk een voorsprong van 18 seconden had op landgenote Brouwers. De derde plaats ging naar de 19-jarige Barbora Jerabkova uit Tsjechië, op 46 seconden achterstand van de Belgische winnares.

Bij de mannen ging Loris Rouiller met de overwinning aan de haal. De Zwitser was aan de finish 11 seconden sneller dan Jens Adams (Athletes for Hope). Achter de Vlaming werd Rouillers landgenoot Lars Sommer, waardoor er twee Zwitsers op het podium stonden in Bensheim. Met Julian Siemons (vierde), Yordi Corsus (zesde) en Bram Sprangers (achtste) stonden nog meer Belgen in de top-10.

Op de startlijst stonden ook de namen van Tom Meeusen, Yorben Lauryssen, Wies Nuyens en Femke Gort, maar zij stonden uiteindelijk niet aan het vertrek in Duitsland.

EENDAG
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.