Eindelijk: FDJ-SUEZ kondigt komst van Demi Vollering aan
foto: Cor Vos (archief)
maandag 28 oktober 2024 om 17:07

Eindelijk: FDJ-SUEZ kondigt komst van Demi Vollering aan

Het was al lang bekend, maar nu heeft FDJ-SUEZ het ook eindelijk gedeeld met de buitenwereld. Demi Vollering zal de komende jaren uitkomen voor de Franse formatie. De 27-jarige renster komt over van SD Worx-Protime en tekent voor twee seizoenen, tot eind 2026.

In april kon u op deze site al lezen dat Vollering op weg was naar FDJ-SUEZ. In aanloop naar Dwars door Vlaanderen werd bekend dat de Nederlandse aan het einde van dit jaar Team SD Worx-Protime zal verlaten. Onder meer UAE Team ADQ, Lidl-Trek en Visma | Lease a Bike werden aanvankelijk genoemd, maar FDJ-SUEZ wist de strijd om haar handtekening te winnen.

Goed gevoel
“Vanaf de eerste ontmoeting met de ploeg had ik meteen een goed gevoel”, geeft de wereldtopper, dit jaar goed voor vijftien overwinningen, aan in een perscommuniqué. “Ik kon die glimlach niet van mijn gezicht krijgen. Ik ben blij om dit avontuur aan te gaan, iets nieuws te ervaren en mezelf te herontdekken in dit team. We beginnen straks met een geweldige selectie aan het nieuwe seizoen. Er komen heel mooie dingen aan, daar ben ik zeker van.”

Teammanager Stephen Delcourt is in de wolken, nu de transfer volledig is afgerond. “Dit is echt een geweldige dag en een bijzonder moment voor onze ploeg. Demi is een echte kampioen en we kijken ernaar uit om met haar te werken, om haar nog verder te zien groeien in ons blauw-wit-rode tenue. We werken – met dank aan onze sponsoren en andere partners – al jaren aan de opbouw van een competitieve ploeg. En dat op een gezonde en stabiele basis.”

Momenteel rijden er vier Nederlandse rensters voor FDJ-SUEZ: Loes AdegeestNina BuijsmanAmber Kraak en Lauren Molengraaf. Behalve Adegeest, hebben zij allen al een contract voor 2025. De grootste namen binnen de huidige selectie zijn de vertrekkende Cecilie Uttrup Ludwig en Marta Cavalli en Grace Brown, die inmiddels afscheid heeft genomen van de wielersport. Évita Muzic, ook een van de sterkhouders bij de Franse formatie, heeft nog wel een contract tot eind 2027.

Specialized
Ook fietsenmerk Specialized stapt in de Franse vrouwenploeg. Het Amerikaanse merk zou een groot deel van het salaris van de winnares van de Tour de France Femmes 2023 voor haar rekening nemen, weet WielerFlits. Fietsenfabrikant Specialized was al een tijdje een persoonlijke sponsor van Vollering. Het merk gaat overigens niet de mannenploeg Groupama-FDJ sponsoren. Specialized blijft tot en met 2028 ook verbonden aan Team SD Worx-Protime. Dat contract werd afgelopen najaar nog verlengd.

Succesvolle periode

Met de transfer naar FDJ-SUEZ komt er een einde aan een zeer succesvolle samenwerking tussen Demi Vollering en SD Worx-Protime. De ronderenster maakte in 2021 haar debuut voor de formatie en boekte in vier seizoenen maar liefst 42 profoverwinningen. Met eindzeges in onder meer de Tour de France Femmes, La Vuelta Femenina, Itzulia Woman (2x), Tour de Romandie en de Ronde van Zwitserland was ze buitengewoon succesvol op rondegebied.

Ook in de klassiekers reeg Vollering de zeges aaneen, met 2x Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race, Waalse Pijl, Strade Bianche, Dwars door Vlaanderen en de Brabantse Pijl. De in Zwitserland woonachtige Vollering werd vorig jaar tevens vice-wereldkampioen in Glasgow, achter Lotte Kopecky.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.