Eindzege in Ronde van Polen kan Vingegaard bijna niet meer ontgaan: “Al moeten we alert blijven”
foto: Cor Vos
zondag 18 augustus 2024 om 12:22

Eindzege in Ronde van Polen kan Vingegaard bijna niet meer ontgaan: “Al moeten we alert blijven”

Jonas Vingegaard lijkt op weg naar de eindzege in de Ronde van Polen. De Deen begint vandaag met een op het oog mooie voorsprong aan de niet al te lastige slotetappe naar Krakau. “Ik verwacht geen al te grote problemen meer”, klinkt het.

Al blijft de tweevoudig Tourwinnaar wel op zijn hoede. “We moeten alert blijven.” In het klassement is het verschil tussen Vingegaard en zijn eerste belager dertien seconden. Onderweg naar Krakau moeten de renners nog wel twee keer sprinten voor 3, 2 en 1 bonificatieseconden, maar verder staan er geen zware hindernissen meer op het programma. De slotrit lijkt dan ook uit te draaien op een sprint.

Vingegaard moest gisteren in de voorlaatste etappe naar het Bukovina Resort nog wel alles geven om zijn leiderstrui veilig te stellen, maar deed dit voorbeeldig. “Het was een lastige dag, maar we deden het fantastisch”, is de leider lovend over zijn ploeggenoten.

Mooie woorden voor Nys
“De jongens reden ongelooflijk sterk. De slotmeters waren erg zwaar.” Vingegaard had ook nog mooie woorden voor ritwinnaar Thibau Nys. “Mijn felicitaties aan Thibau, hij rijdt hier geweldig en gaat denk ik een mooie toekomst tegemoet. Mijn doel was om de leiderstrui te behouden en dat is met verve gelukt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.