EK 2024: Niet Edoardo Affini maar U23-kampioen Alec Segaert reed snelste tijdrit naar Hasselt
foto's: Cor Vos
woensdag 11 september 2024 om 18:19

EK 2024: Niet Edoardo Affini maar U23-kampioen Alec Segaert reed snelste tijdrit naar Hasselt

Dat bijna alle tijdritten op het EK wielrennen 2024 op hetzelfde parcours verreden werden, levert mooie statistieken op. Zo kunnen we na de tijdritdag tussen Heusden-Zolder en Hasselt concluderen dat kersvers Europees kampioen bij de elites, Edoardo Affini, niet de snelste was… Beloftenkampioen Alec Segaert deed het namelijk beter.

Het parcours van 31,1 kilometer richting Hasselt was op sommige stukken erg technisch, maar verder vooral vlak en veel rechttoe rechtaan. De weersomstandigheden speelden wel een rol in de verschillende tijdritten, omdat naarmate het einde van de middag het steeds meer ging regenen en ook de wind opstak.

Alec Segaert (prof bij Lotto Dstny en onlangs nog winnaar van de WorldTour-tijdrit in de Renewi Tour, red.) won uiteindelijk bij de beloften in een tijd van 35.06 minuut, terwijl Edoardo Affini met een tijd van 35.15 minuut het goud mocht ophalen bij de elite mannen. Vooraf werd al gesproken over de ambities van Segaert, die ook bij de elites had kunnen meedoen, maar bewust koos om voor de derde keer te jagen op EK-goud bij de beloften.

Campenaerts: “Derde bij de profs is meer waard”
Victor Campenaerts was verrast door de snelle tijd van de jonge Segaert, ploeggenoot bij Lotto Dstny. “Is het echt?!”, zei hij tegen Sporza. “Hij heeft een duidelijk plan in zijn hoofd en is heel gedisciplineerd en gestructureerd. Het parcours lag voor hem misschien iets droger, maar had niet verschrikkelijk veel verschil gemaakt. Hij had er zijn eigen idee hierover… Maar ik denk dat derde worden bij de profs meer waard is dan een derde trui bij beloften”, haalde Campenaerts een voorbeeld aan.

EENDAG

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.