EK 2025 toegewezen aan Ardèche, maar verrassend laat op kalender
Foto: Cor Vos
vrijdag 6 september 2024 om 10:47

EK 2025 toegewezen aan Ardèche, maar verrassend laat op kalender

Het Europees kampioenschap wielrennen van 2024 staat volgende week gepland in Vlaams Limburg, maar ook het kampioenschap van volgend jaar is intussen toegewezen. Volgens de Franse sportkrant L’Equipe, dat in Frankrijk ook de uitzendrechten heeft verworven, moeten we in 2025 in de Ardèche zijn.

De routes werden donderdag gepresenteerd, met daarin een glooiende aanloop van bijna 150 kilometer over de hellingen van de Ardèche, voor het laatste circuit over de laatste 50 kilometer rond Guilherand-Granges, vlakbij Valence aan de oevers van de Rhône. Die stad is ook de vaste gastheer van de Faun-Classique Ardèche aan het begin van het seizoen.

Ook opvallend: de kampioenschappen zullen allemaal plaatsvinden tussen 1 en 5 oktober 2025. Dat is best laat op het seizoen, zeker vergeleken met het EK van dit jaar dat van 11 tot 15 september doorgaat in Vlaams Limburg.

Het is voor het eerst sinds 2020 dat Frankrijk het EK op de weg mag hosten. De eerdere twee edities gingen allebei door in de provincie Morbihan, meer bepaald het eerste EK voor profs ooit in Plumelec (2016, gewonnen door Peter Sagan) en Plouay (2020, gewonnen door Giacomo Nizzolo).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.