EK veldrijden 2024: België met selectie vol kanshebbers, waaronder Vanthourenhout en Iserbyt
Michael Vanthourenhout hoopt zijn titel te prolongeren - foto: Cor Vos
maandag 21 oktober 2024 om 18:45

EK veldrijden 2024: België met selectie vol kanshebbers, waaronder Vanthourenhout en Iserbyt

De Belgische wielerbond heeft zijn selecties al vrijgegeven voor het komende EK veldrijden (2-3 november) in het Spaanse Pontevedra. Bij de mannen maken vrijwel alle geselecteerde renners kans op een medaille of zelfs de Europese titel, bij de vrouwen is het vooral uitkijken naar Laura Verdonschot.

Bij de eliteheren zijn de kanshebbers op de titel niet op één hand te tellen. Heel wat ogen zijn gericht op Michael Vanthourenhout, die in Spanje hoopt om zijn Europese titel te prolongeren. Met Eli Iserbyt en Toon Aerts staan er echter nog twee voormalig Europees kampioenen aan de start, die maar wat graag de sterrentrui weer willen veroveren. Met name Iserbyt zal uit zijn op revanche, na zijn schorsing voor het stamp-incident in de Exact Cross van Beringen.

Maar er zijn meer Belgische kapers op de kust, met kampioenschapsrenner Laurens Sweeck (dit jaar al winnaar van de Exact Cross van Essen), Thibau Nys, Gerben Kuypers, Joran Wyseure (winnaar van de eerste Superprestige-manche in Ruddervoorde) en Niels Vandeputte (podiumplaatsen in Beringen, Essen en Ruddervoorde).

Wyseure won zondag nog een bijzonder spannende cross in Ruddervoorde – foto: Cor Vos

Bij de vrouwen zien we niet meteen een favoriet voor de Europese titel, al kan Laura Verdonschot misschien wel een gooi doen naar een podiumplaats. Ook Marion Norbert Riberolle heeft van die dagen waarop ze boven zichzelf kan uitstijgen en verder is het natuurlijk altijd uitkijken naar Sanne Cant, die al drie keer de beste was op het EK. Alicia Franck maakt de vrouwenselectie compleet.

De Europese kampioenschappen veldrijden van 2024 zijn toegewezen aan Pontevedra, in de regio Galicië in het noordwesten van Spanje. Het EK wordt in het weekend van 2 en 3 november gehouden.

Vrouwenselectie voor EK veldrijden

Mannenselectie voor EK veldrijden

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.