Eli Iserbyt heeft spijt van reactie die leidde tot diskwalificatie: “Was niet nodig”
zaterdag 12 oktober 2024 om 19:50

Eli Iserbyt heeft spijt van reactie die leidde tot diskwalificatie: “Was niet nodig”

Update Eli Iserbyt heeft in de Exact Cross Beringen vroegtijdig van de fiets kunnen stappen. De Belg kwam samen met Ryan Kamp ten val en raakte gefrustreerd. Hij uitte deze frustratie door op het wiel van Ryan Kamp te stampen, waardoor hij uit koers werd weggehaald. Nadat de Belg was uitgestapt betuigde hij direct spijt in gesprek met Sporza. “Gebeurt in het heetste van de strijd”, aldus Iserbyt.

“Mijn reactie was niet nodig. Het gebeurt in heetst van strijd”, blikt de Belg terug op het akkefietje met de Nederlandse concurrent. “Het is iets dat al van de vorige seizoenen speelt. Hij snijdt wel vaker af, nu ook. Ik besefte achteraf het wel dat het niet verstandig was. Dat stampen was meer een reactie op een verbale reactie van Ryan zelf. Maar mijn actie was niet nodig”, besluit de Belg.

De twee heren hebben in het verleden bij elkaar in de ploeg gezeten, maar lijken die tijd achter zich te hebben gelaten. Het opstootje heeft als resultaat dat beide heren een valse start kennen van het veldritseizoen. Waar Eli Iserbyt geen notering achter zijn naam zal krijgen, viel Ryan Kamp ver terug in de uitslag.

Update 19.50 uur – Iserbyt biedt excuses aan
Iserbyt heeft op nogmaals van zich laten horen. De Belg van Pauwels Sauzen-Bingoal biedt zijn excuses aan ‘aan alle betrokkenen’. Verder geeft hij aan dat hij uitkijkt naar de komende crossen. Iserbyt gaat dus niet uit van een schorsing.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.