Eli Iserbyt kreeg na ophef veel over zich heen: “Online pesten lijkt te worden gedoogd”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 27 oktober 2024 om 10:48

Eli Iserbyt kreeg na ophef veel over zich heen: “Online pesten lijkt te worden gedoogd”

Eli Iserbyt heeft enkele turbulente weken achter de rug. Na twee wedstrijden schorsing vanwege een incident met Ryan Kamp in de Exact Cross van Beringen, boekte hij zaterdag op het Heerderstrand zijn eerste zege van het veldritseizoen. Na afloop ontweek hij de vragen over zijn recente schorsing, maar de Belgisch kampioen wilde toch nog iets kwijt.

De kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal moest twee crossen missen als gevolg van een trappende actie richting de fiets van Ryan Kamp aan het begin van het seizoen, maar keerde in de Exact Cross Heerderstrand terug. En hoe. Iserbyt reed namelijk solo naar de zege. Voor de 27-jarige crosser is het een meer dan welkome opsteker, na een toch wel moeilijke periode.

Iserbyt kreeg na het incident namelijk veel over zich heen, vooral op sociale media. “Je leest die berichten wel altijd, of je krijgt ze binnen. Bewust of onbewust, via familie of vrienden. Dat is natuurlijk niet tof”, vertelde hij na afloop aan VTM.

Oproep
“Het is ook de zaak van de media om dat wat te regelen en in handen te nemen”, is Iserbyt van mening. “Er zijn veel campagnes tegen pesten, maar online pesten wordt precies gedoogd in België. Dit is dus een oproep om alles een klein beetje meer te bekijken en in toom te houden.”

Voor Iserbyt is zijn zege op het Heerderstrand een meer dan welkome opsteker. “Natuurlijk was het niet evident en niet simpel. Ik heb wel veel steun gekregen. Met goede mensen om je heen lukt het wel. Dit is niet alleen een zege voor mij, maar ook voor de familie en voor iedereen die mij is blijven steunen. En voor de ploeg natuurlijk. Hopelijk ben ik nu vertrokken.”

RIDE Magazine
1 Reacties
27-10-2024 12:55
Michelleke Puddingbeen over Mathieu Van der Poel en het biergooien:

Puddingbenen
11:08
Ik denk dat alles valt of staat met zijn eigen gedrag, en met het vervolg. Ook uit zijn ploeg.

Er zou een heleboel voorkomen zijn als hij zich meteen OPRECHT verontschuldigd had.

Ik denk gewoon dat veel mensen het niet fijn vinden om daders in de slachtofferrol te zien kruipen. En eigenlijk doet hij dat hier opnieuw.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.