Eli Iserbyt ontwijkt vragen over schorsing na eerste seizoenszege: “Ik heb geen wrok”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 26 oktober 2024 om 16:18

Eli Iserbyt ontwijkt vragen over schorsing na eerste seizoenszege: “Ik heb geen wrok”

Eli Iserbyt heeft na zijn eerste seizoensoverwinning in het veld de vragen over zijn recente schorsing ontweken. Voor en na de Exact Cross Heerderstrand wilde de Belgische kampioen niet meer ingaan op het incident met Ryan Kamp aan het begin van het seizoen. Dat hij na zijn schorsing meteen solo won, wil hij niet toewijzen aan revanchegevoelens. “Neuh, ik heb geen wrok”, aldus Iserbyt na afloop.

“Ik had gewoon mijn zinnen erop gezet, ook al was het erg lastig”, ging Iserbyt verder. “Sweeck en Ronhaar stribbelden wel serieus tegen, maar ik wist welke stroken mijn ding waren. Ik heb daarna proberen indelen, maar het was wel een uur vol gas.”

Van revanchegevoelens was geen sprake bij de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal. “Ik had gewoon wedstrijdgevoelens. Het was ook wel een parcours op mijn maat, al ging het zandrijden in de tweede helft iets beter. Ik ben tevreden over mijn wedstrijd, al denk ik dat ik het morgen wel zal voelen.”

“Het waren korte stukken strand. Daarom was het zaak om daarvoor iets gas terug te nemen en fris door het zand te gaan. Ik heb uiteindelijk maar een foutje gemaakt. Dat het beperkte stroken waren, was wel in mijn voordeel”,  zei Iserbyt. “Het is eerste wedstrijd dat ik mij goed voel dit seizoen. De eerste wedstrijden ging het niet vanzelf, maar nu wel supergoed. […] Het is altijd goed om voor het eerst te winnen.”

‘Wil klassement van Superprestige nog winnen’
Zondag in de Superprestige van Overijse mikt Iserbyt ook op de zege. Door zijn schorsing miste hij de eerste manche en staat hij dus op achterstand in het klassement, maar Iserbyt geeft de hoop op een eindzege in dat klassement niet op. “Morgen ga ik weer het beste van mezelf te geven”, geeft hij aan. “Het is wel belangrijk, want er zijn nog 7 wedstrijden en ik wil het klassement nog winnen. Het wordt moeilijk, maar als ik alles meedoe, dan is het nog wel mogelijk.”

flag-be Tussenstand Telenet Superprestige 2024-2025 (Cyclingflash)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.