Elia Viviani mikt op klassiekers, Giro en Rio
vrijdag 6 november 2015 om 14:17

Elia Viviani mikt op klassiekers, Giro en Rio

Elia Viviani wil in 2016 de baan en het wielrennen op de weg combineren. De 26-jarige Italiaanse sprinter van Team Sky wil als baanrenner naar de Olympische Spelen in Rio. Op de weg gaat hij voor een zege in een klassieker.

Viviani wil op de baan op zowel het Wereldkampioenschap als de Olympische Spelen deelnemen aan het onderdeel omnium. Hij verwacht dat dit te combineren is met een programma op de weg. “Op 18 november heb ik een ontmoeting met de ploegleiders van Team Sky,” vertelt hij in een interview met Gazzetta dello Sport. “Ik wil ongeveer hetzelfde programma rijden als vorig jaar. Dat is mij goed bevallen. Ik begin ongeveer drie weken voor het WK baanwielrennen in maart aan het seizoen”,  legt hij uit. “Na Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo wil ik de Giro rijden. Daarna volgt met het oog op de Olympische Spelen een periode van rust. En in het najaar wil ik het WK rijden.”

Afgelopen seizoen won Viviani onder meer de Girorit naar Genua, een etappe in de Eneco Tour en was hij in het najaar succesvol met dagsucces in de Tour of Britain en de Abu Dhabi Tour. Hij gaat in 2016 opnieuw voor een ritwinst in een grote ronde, maar legt de lat ook iets hoger. “Op de weg is mijn volgende doel om een klassieker te winnen. De wedstrijden die mij het beste liggen zijn Milaan-San Remo en Gent-Wevelgem”, geeft hij aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.