Elias Van Breussegem zegeviert in Tour of Salalah
Elias Van Breussegem op archiefbeeld - foto: Cor Vos
dinsdag 10 september 2024 om 19:20

Elias Van Breussegem zegeviert in Tour of Salalah

Een Belgische zege in Oman. Elias Van Breussegem heeft namelijk de derde etappe van de Tour of Salalah (2.2) op zijn naam geschreven. De oud-renner van Vérandas Willems en Tarteletto-Isorex kwam na 118,8 kilometer als eerste over de streep in Ittin.

In de derde etappe van de Tour of Salahah – een meerdaagse rittenkoers in Oman – kregen de renners een lastig parcours voor de wielen geschoven. In de eerste pakweg zeventig kilometer werden nog de vlakke wegen van Oman opgezocht, maar daarna volgde een klim van 10,7 kilometer aan net geen 7%, gevolgd door een plateau en dalende finale van een vijftiental kilometer.

De enige klim van de dag bleek lastig genoeg om het kaf van het koren te scheiden. Van Breussegem beschikte over sterke benen en wist op knappe wijze naar de zege te soleren. De 32-jarige coureur – die tegenwoordig uitkomt voor clubploeg Shifting Gears Strategica, maar in deze ronde koerst voor Cycling Vlaanderen – bleef de Algerijn Azzedine Lagab en de Braziliaan Nícolas Sessler (ex-Burgos-BH) voor.

Met Rutger Wouters (6e) eindigde er nog een Belg bij de eerste tien. Ook wisten twee Nederlanders zich vandaag te onderscheiden: Quinten Veling werd vijfde, oud-prof Jeroen Meijers achtste.

Sessler op weg naar eindzege
In het klassement stijgt ritwinnaar Van Breussegem ook enkele plaatsen. Hij staat nu vierde, maar zijn achterstand op leider Sessler bedraagt nog wel ruim zes minuten. Woensdag staat de slotrit van de Tour of Salahah op het programma. Vorig jaar werd de eerste editie gewonnen door een oude bekende: Sloveen Grega Bole.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.