Elisa Balsamo tankt vertrouwen: “Het was gewoon ogen dicht en gaan”
foto: Cor Vos
vrijdag 6 september 2024 om 15:49

Elisa Balsamo tankt vertrouwen: “Het was gewoon ogen dicht en gaan”

Elisa Balsamo heeft een perfecte eerste dag achter de rug in de Ronde van Romandië. De Italiaanse klopte namelijk wereldkampioene Lotte Kopecky in de openingsrit. “Het is fantastisch dat ik weer kan winnen”, vertelde Balsamo na afloop in het flashinterview.

De eerste etappe van de Ronde van Romandië eindigde op een massasprint, al was dat wel op een lastige aankomst in Lausanne. Kopecky begon de sprint van zeer ver, maar Balsamo zat goed mee en knalde er in de laatste honderden meters nog vlotjes over. “We wisten dat het zwaar ging zijn. Toen Kopecky van ver ging, was het gewoon ogen dicht en gaan”, lachte Balsamo. “Ik ben vol gegaan tot de streep en dat was genoeg. Ik ben erg blij.”

“Ik wil mijn team bedanken, want zij deden het heel goed. Het is fantastisch voor mij om weer te kunnen winnen (dat is geleden van eind maart, red.). Of ik nu de leiderstrui wil houden? Dat gaat niet mogelijk zijn in die zware etappes. We hebben wel een aantal sterke klimsters in het team, zij zullen daar het beste van zichzelf kunnen geven”, sloot de renster van Lidl-Trek af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.