Ellen van Dijk komt ook volgend jaar uit voor Lidl-Trek
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 2 oktober 2024 om 11:57

Ellen van Dijk komt ook volgend jaar uit voor Lidl-Trek

Ellen van Dijk zal ook in 2025 de kleuren verdedigen van Lidl-Trek. De 37-jarige Nederlandse beschikte over een aflopend contract bij de Amerikaanse formatie, maar heeft haar krabbel gezet onder een nieuwe, eenjarige verbintenis.

Voor Ellen van Dijk stond het wielerseizoen 2024 voor een deel in het teken van haar terugkeer op het hoogste niveau. De hardrijdster beviel in november 2023 namelijk van haar zoontje Faas en kon zich daarna richten op haar comeback. Ze was al snel weer succesvol, want bij haar rentree in maart won ze meteen etappes in de Vuelta Extremadura Féminas en de Tour de Normandie.

Het werd voor Van Dijk uiteindelijk een seizoen met twee gezichten. Naast enkele sportieve successen, was er ook ‘de’ val in aanloop naar de Olympische Spelen. De ervaren renster liep bij een val op training onder meer een gebroken enkel op en kende zo een verre van vlekkeloze voorbereiding op de Spelen. Een deelname aan de Spelen was zelfs lange tijd onzeker, maar Van Dijk kon – na een race tegen de klok – toch deelnemen.

De Spelen werden uiteindelijk geen succes, maar Van Dijk wist zich in de daaropvolgende maanden wel te revancheren met zilver op het EK tijdrijden in Belgisch Limburg en een goede prestatie op het WK tijdrijden (8e) in Zürich. De Nederlandse is – ondanks haar gezegende wielerleeftijd – nog altijd bijzonder gemotiveerd en dan ook niet van plan om de koersfiets aan de wilgen te hangen.

Van Dijk en Faas op het podium van het EK tijdrijden, met ook winnaar Lotte Kopecky – foto: Cor Vos

“Ik weet dat ik Lidl-Trek meer te bieden heb”
“Ik ben super blij dat ik mijn contract bij Lidl-Trek met nog een jaar kan verlengen”, laat ze weten in een persbericht. “Ik maak al vanaf het begin deel uit van het team en kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat ik ooit voor een andere ploeg zal uitkomen. Voor mij was het meer de vraag of ik wilde blijven koersen na mijn comeback en het feit dat ik nu moeder ben. Dat was voor mij namelijk allemaal nieuw.”

“Ik kon gelukkig rekenen op geweldige steun vanuit de ploeg. Ik voel me echt thuis bij Lidl-Trek. Ik heb de ploeg de afgelopen vijf jaar zien groeien, dat was erg leuk. De ploeg is nu een stuk groter en er stromen ook jonge rensters door, wat erg positief is met het oog op de toekomst. Ik ben blij dat ik hier deel van kan uitmaken. Ik heb nog steeds de motivatie en ik weet dat ik Lidl-Trek meer te bieden heb”, klinkt het ambitieus.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.