Emotionele Evenepoel draagt tweede plek in Lombardije op aan ploegleider: “Mijn leven gered”
foto: Cor Vos
zondag 13 oktober 2024 om 10:22

Emotionele Evenepoel draagt tweede plek in Lombardije op aan ploegleider: “Mijn leven gered”

Tegen Tadej Pogacar bleek geen kruid gewassen, maar Remco Evenepoel wist zich nog één keer op te laden en zijn seizoen af te sluiten met een tweede plek in de Ronde van Lombardije. De Belg was na de finish ook zichtbaar emotioneel en richtte zich tot zijn Italiaanse ploegleider bij Soudal Quick-Step, Davide Bramati.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Brama, deze is voor jou. Jij hebt vier jaar geleden mijn leven gered”, riep Evenepoel door zijn oortje. “Congratulations moate, chapeau”, reageerde de oud-renner vanuit de ploegleiderswagen.

Evenepoel kwam zaterdag dus als tweede over de finish van de Ronde van Lombardije, maar heeft ook minder leuke herinneringen aan de Italiaanse klassieker. Vier jaar geleden kwam hij namelijk zwaar ten val tijdens de Ronde van Lombardije. In de afdaling van de Muro di Sormano maakte hij in 2020 een horrorcrash.

De Belg schatte een bocht verkeerd in en viel over een brugje in een ravijn. Evenepoel werd uiteindelijk door hulpdiensten – op een brandcard – weer naar boven gedragen. Hij brak bij deze val zijn heup en was vervolgens aangewezen op een maandenlange revalidatie, maar Evenepoel keerde uiteindelijk sterker terug en reeg de voorbije seizoenen de successen aaneen.

Evenepoel keerde vorig jaar al eens terug naar de plek des onheils. “Welk gevoel ik nu heb? Niets speciaals. Het valt wel mee”, reageerde hij destijds. “Het voelt wel een beetje vreemd om hier terug te zijn. Ik zal niet zeggen dat ik echt emotioneel ben, want ik heb het al een plaats gegeven. Maar het is natuurlijk niet het leukste gevoel. Het roept nare herinneringen en pijn op.”

EENDAG

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.