woensdag 3 juli 2024 om 17:56

Emotionele Mark Cavendish na recordzege in de Tour: “Deelname was een grote gok”

Video Mark Cavendish heeft in de vijfde rit van de Tour de France zijn felbegeerde record aan etappezeges in de Tour de France gegrepen. De Brit toonde dat hij de snelste van de snelsten was in de massasprint in Saint-Vulbas en schrijft geschiedenis. De sprinter van Astana Qazaqstan gaat Eddy Merckx voorbij: 35 zeges. “De Tour de France is groter dan wielrennen”, aldus de Brit na zijn sprintzege.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik kan het niet geloven”, zijn de eerste woorden van Mark Cavendish na zijn unieke zege in Saint-Vulbas. “Het was een grote gok om hier te zijn, om hier te proberen te winnen. Een grote gok voor mijn baas. Dat laat zien dat hij ex-coureur is en dat hij weet wat de tour is. Het is ons gewoon gelukt. We hebben gedaan wat we wilden. Elk detail qua materiaal en ploegmaats was aangepast om te sprinten. We gaan nu niet ineens bovenaan de UCI-ranking staan, maar de Tour de France is groter dan wielrennen.”

De Brit had in Italië een moeilijk openingsweekend, maar weet op dag vijf dus al succes te boeken. “Normaal duurt het even om erin te komen voor mij. Ik weet hoe het werkt. Ik vind het niet fijn om slechte dagen te hebben, maar je moet er doorheen pushen en wachten op je kans. Dan moet alles nog jouw kant op vallen. We hebben het niet gedaan als een team, zoals we wilden, maar de jongens konden improviseren en brachten mij naar de meet.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.