Emotionele Pim Ronhaar draagt podiumplaats op aan overleden familielid
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 26 oktober 2024 om 16:27

Emotionele Pim Ronhaar draagt podiumplaats op aan overleden familielid

Pim Ronhaar was zaterdag emotioneel bij het passeren van de finishlijn van de Exact Cross Heerderstrand. De crosser van Baloise Trek Lions werd in eigen land tweede achter Eli Iserbyt en droeg die podiumplaats op aan zijn overleden oom. Met een gebaar richting de hemel herdacht hij zijn oom.

Ook in het flashinterview kort na de cross kreeg Ronhaar het moeilijk. “Ik was een beetje emotioneel”, zei hij snikkend voor de camera’s. ” Afgelopen week hebben we iemand in de familie verloren, mijn oom is overleden. Hij was een grote fan, dus vandaag heb ik voor hem gereden. De familie is trots, denk ik.”

Ronhaar streed tot halverwege de cross in Heerde mee om overwinning, maar toen ging Iserbyt solo op pad. “Eli is zo sterk op dit rondje, hij bleef maar drukzetten”, blikte Ronhaar terug. “Sweeck en ik hingen constant aan de jojo. Zijn aanval in de een-na-laatste ronde was zo sterk. Daardoor wist ik dat hij op limiet zat. Ik kon terugkeren, haalde nog wat adem en ging volle bak in de aanval. Ik had meteen een gaatje, toen wist ik dat hij het opgaf.”

In de Nacht van Woerden maakte de Nederlander pas zijn seizoensdebuut, toen viel hij net naast het podium. Nu in Heerde voelde hij zich al beter in de slotfase. “Dat verbaasde mij ook. In Woerden stortte ik een beetje in en technisch is het ook nog niet super, maar het verbaasde mij dat ik nog een snelle laatste ronde kon rijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.