Emotionele Wout van Aert na derde plaats: “Dit doet heel veel deugd”
Foto: Cor Vos
zaterdag 29 juni 2024 om 18:32

Emotionele Wout van Aert na derde plaats: “Dit doet heel veel deugd”

Wout van Aert heeft zichzelf verbaasd in de openingsetappe van de Tour de France. Niet alleen overleefde hij als een van de weinige snelle mannen alle hellingen, ook won hij de pelotonsprint voor de derde plaats in Rimini.

“Dit was een geslaagde test. Ik had dit nooit verwacht, ik ben hier superblij mee”, zei hij voor de camera van Sporza. “Ik voelde me gewoon goed vandaag, en zoals de situatie was had ik een kans op ritwinst. Op een of andere manier kreeg ik in de koers terug het vertrouwen. Er blijven twee sterke renners voor, die dan ook nog eens ploeggenoten zijn. Dan weet je dat ze kop over kop gaan rijden. Chapeau voor hen, wij konden eigenlijk niet veel meer doen, dus zijn we tevreden.”

Visma | Lease a Bike ging in de finale ook mee tempo maken, om Van Aert naar een mogelijke ritzege te piloteren. “We hebben de knop helemaal omgedraaid bij de laatste klim, dat was niet meer de lastigste. We waren ook voordien al aan het rijden om de kloof beperkt te houden, maar we moesten de andere ploegen laten helpen om de kloof te dichten. Na de laatste klim kwam er snel controle.”

Van Aert leek tijdens het interview steeds emotioneler te worden, en na zijn laatste antwoord kreeg hij de krop in de keel. “Het doet heel veel deugd”, besloot Van Aert, die er na zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen lang uitlag en zich de voorbije weken in extremis klaarstoomde voor deze Tour.

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zijn de reacties na afloop van de derde etappe

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.