Enric Mas legt zich neer bij eindzege Roglic in Vuelta: “We kwamen om te winnen”
Enric Mas in het zog van Primož Roglič - foto: Cor Vos
zaterdag 7 september 2024 om 20:44

Enric Mas legt zich neer bij eindzege Roglic in Vuelta: “We kwamen om te winnen”

Enric Mas heeft zijn nederlaag in de Vuelta a España geaccepteerd. De kopman van Movistar gaat met een achterstand van 2.11 minuut op Primož Roglič de afsluitende tijdrit naar Madrid in en heeft vooral zicht op de tweede plaats, die nu nog van Ben O’Connor is. “We kwamen om de Vuelta te winnen, maar Roglič heeft nu twee minuten voorsprong. Dat wordt heel lastig”, erkent Mas in gesprek met AS.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

In de laatste bergetappe naar Picón Blanco had Mas nog snode plannen, maar verder dan een tweede plaats in de rit (achter de ontsnapte Eddie Dunbar, red.) en wat tijdwinst op O’Connor kwam hij niet. “Het is wat het is”, verzucht Mas. “De hele etappe ging heel snel. We hadden graag wat meer voorsprong gepakt op O’Connor, maar dat gebeurde niet en we missen ook de ritzege. Niets dus… Daar ben ik eerlijk gezegd helemaal niet blij mee.”

De tijdrit van 24 kilometer naar Madrid zal de beslissing brengen in het eindklassement. Mas is derde en staat negen seconden achter O’Connor. Zijn voorsprong op nummer vier Richard Carapaz bedraagt 49 seconden. “Laten we optimistisch zijn, we moeten het goed gaan doen. Het eindpodium is iets moois”, weet Mas, die al drie keer tweede werd in de Vuelta. “Ik hoop dat we die negen seconden nog kunnen goed maken en nog een positie kunnen opschuiven.”

AK
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.