Enric Mas valt stil op slotklim, maar is toch tevreden: “Carapaz en O’Connor op achterstand gezet”
foto: Cor Vos
vrijdag 6 september 2024 om 18:33

Enric Mas valt stil op slotklim, maar is toch tevreden: “Carapaz en O’Connor op achterstand gezet”

Enric Mas kwam moegestreden over de finish op de top van de Alto de Moncalvillo. De Spanjaard leek lang op weg te zijn naar de tweede plek in de negentiende etappe, maar viel in de laatste honderden meters nog stil. “Morgen zullen we het anders moeten aanpakken dan vandaag”, zei Mas aan AS.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“We wisten dat Primoz zo ging koersen. Hij is erg goed in dit soort aankomsten, dat liet hij vandaag weer zien. Hij won de rit en reed ons op ruime achterstand. Ik wil hem dan ook feliciteren”, opende de klimmer van Movistar. “Wij hebben het zelf echter ook heel goed gedaan. Ik denk dat we Richard Carapaz en Ben O’Connor op achterstand hebben gezet, dus ben ik blij.”

Mas baalt wel over het mislopen van de tweede plaats. “Ik kwam helemaal leeg aan. Ik kon niet meer sprinten. De tweede plaats in het algemeen klassement is nog altijd een doel. We zullen het morgen anders moeten aanpakken dan vandaag. Morgen is een rit met maar liefst 5000 hoogtemeters, dat is helemaal anders.”

AK
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.