Equipo Kern Pharma met wildcardsucces in de voetsporen van Argos-Shimano
Foto: Cor Vos
vrijdag 6 september 2024 om 09:42

Equipo Kern Pharma met wildcardsucces in de voetsporen van Argos-Shimano

Dat een ploeg die via een wildcard wordt uitgenodigd, een ritzege pakt in een grote ronde, komt ieder jaar wel eens een keertje voor. Maar drie keer winnen, zoals het Spaanse ProTeam Equipo Kern Pharma in de Vuelta a España deed, dat is toch eerder uniek.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Het systeem van wildcards bestaat pas sinds 2001, maar in die periode zijn er toch een paar ProTeams die indruk maakten in de grote rondes. Het beste voorbeeld is misschien nog Argos-Shimano in de Vuelta van 2012. John Degenkolb bezorgde de ploeg toen maar liefst vijf sprintzeges.

Het Zwitserse Cervelo Test Team deed hetzelfde in de Giro d’Italia van 2009, waar Simon Gerrans, Carlos Sastre (2) en Ignatas Konovalovas zich tot ritwinnaars kroonden, na het schrappen van dopingzondaar Leonardo Bertagnolli komt daar met Serge Pauwels officieel nog een vijfde zege bij.

Voor een Spaanse ploeg is dit nog veel unieker. Het was immers al van 2005 geleden dat Comunidad Valenciana-Kelme drie ritten won in een grote ronde. Daarmee is Equipo Kern Pharma dus een van de meest succesvolle Spaanse ProTeams ooit in de Vuelta.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.