Ethan Hayter na ‘lastig’ laatste jaar scherp voor INEOS Grenadiers: “Nood aan verandering”
foto: Cor Vos
maandag 21 oktober 2024 om 15:11

Ethan Hayter na ‘lastig’ laatste jaar scherp voor INEOS Grenadiers: “Nood aan verandering”

Het rommelt al een tijdje bij INEOS Grenadiers. Sportief gaat het de Britse formatie al een tijd niet meer voor de wind, er is de transfersoap rond goudhaantje en uithangbord Tom Pidcock en goede renners vertrekken na dit jaar bij de ploeg. Zo ook Ethan Hayter, die behoorlijk kritisch is op de sterrenformatie van weleer.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Eurosport vroeg Hayter tijdens het WK baanwielrennen in het Deense Ballerup naar zijn nieuwe ploeg Soudal Quick-Step en zijn periode bij INEOS Grenadiers. De 26-jarige renner maakt van zijn hart geen moordkuil en spaart zijn (nu nog) huidige ploeg niet. “Ik denk dat het tijd is voor verandering. Mijn nieuwe ploeg heeft echt een passie voor het wielrennen en ik kan niet wachten om te beginnen.”

Bij Soudal Quick-Step tekent Hayter een contract voor twee seizoenen, tot eind 2026. De veelzijdige Brit – die ook actief is op de baan – debuteerde in 2020 voor INEOS Grenadiers en wist in die vijf jaar onder meer de Ronde van Polen en de Ronde van Noorwegen te winnen. Zijn laatste jaar bij het WorldTeam uit zijn thuisland verliep – mede door spanningen – echter niet naar wens.

Hayter maakt hier ook geen geheim van. “Ik weet niet echt wat er zich allemaal afspeelt. Het was dit jaar een vrij lastige samenwerking en nadat bekend werd dat ik de ploeg zou verlaten werd het nog moeilijker… Ik weet het niet. Ik wens ze alle succes voor komend seizoen, maar is er daar wel nood aan verandering”, aldus Hayter.

Pidcock-saga
Waar Hayter dus zal verkassen naar een andere ploeg, lijkt zijn landgenoot Tom Pidcock ‘gewoon’ te blijven bij INEOS Grenadiers. Het leek steeds waarschijnlijker dat de olympisch mountainbikekampioen na dit seizoen zou vertrekken, maar volgens Daniel Benson is er een nieuwe plottwist. De wielerjournalist schrijft op zijn eigen website namelijk dat de verwachte transfer naar Q36.5 Pro Cycling niet doorgaat, aangezien INEOS Grenadiers zich heeft teruggetrokken uit de onderhandelingen.

En dus lijkt Pidcock volgend jaar uit te komen voor INEOS Grenadiers. En dat terwijl er al langer spanningen zijn tussen renner en ploeg. Dit kwam in aanloop naar de Ronde van Lombardije helemaal tot uiting. De Britse formatie stelde Pidcock – ondanks zijn goede vorm – niet op voor de Koers van de vallende bladeren, waarna het multi-talent zijn ongenoegen liet blijken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.